AirPort-basisstations: het wifinetwerk zoeken als het niet op de gebruikelijke manier wordt weergegeven

Mogelijk kunt u het wifinetwerk niet vinden op uw computer. Het wifinetwerk wordt mogelijk niet weergegeven in het menu 'Extra' van Mac OS X AirPort.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Deze symptomen kunnen meerdere oorzaken hebben:

• Wifi van het wifibasisstation is mogelijk uitgeschakeld.
  • Wifi van de computer of het apparaat is mogelijk uitgeschakeld.
  • De computer of het wifiapparaat bevinden zich mogelijk buiten het bereik van het wifibasisstation.
  • Het wifinetwerk wordt mogelijk gestoord door radiofrequenties.
  • De beheerder van het wifinetwerk kan besloten hebben het netwerk te sluiten (te verbergen).

Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing om het wifinetwerk te herstellen.

Als er maar één computer is getroffen:

1. Controleer de instellingen van de computer en controleer of Wifi/AirPort is ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat de computer zich binnen het bereik van het AirPort-basisstation bevindt (u kunt dit testen door de computer dichter bij het AirPort-basisstation te plaatsen).

Als alle computers en wifiapparaten zijn getroffen:

1. Controleer of het wifibasisstation op een werkend stopcontact is aangesloten.
  2. Controleer of de computers, de wifiapparaten en het wifibasisstation zich niet in de buurt van potentiële storingsbronnen bevinden, zoals metalen wanden of magnetrons.

Opmerking: als u meer wilt weten over potentiële storingsbronnen, raadpleegt u AirPort en Bluetooth: potentiële storingsbronnen voor draadloze apparaten en netwerken.

3. Zorg dat wifi is ingeschakeld op het wifibasisstation.

Opmerking: open AirPort-configuratieprogramma en controleer de instelling voor 'Draadloze modus' in AirPort > tabblad 'Draadloos' om te verifiëren of het wifinetwerk van het wifibasisstation is ingeschakeld. Als deze instelling is uitgeschakeld, kunt u 'Maak draadloos netwerk aan' of 'Breid bereik draadloos netwerk uit' kiezen in het venstermenu.

4. Zorg ervoor dat het wifinetwerk van het wifibasisstation niet gesloten (verborgen) is.

Opmerking: als u het draadloze netwerk opnieuw wilt weergeven, opent u AirPort-configuratieprogramma en maakt u de selectie van 'Maak gesloten netwerk aan' ongedaan in AirPort > tabblad 'Draadloos' > 'Opties draadloos netwerk...'

5. Stel het wifibasisstation opnieuw in.

Opmerking: als u meer wilt weten over hoe u een AirPort-basisstation opnieuw instelt, raadpleegt u Veelgestelde vragen over het opnieuw instellen van een AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule.