Download of stream films en tv-programma's vanuit de iTunes Store

U kunt video's kopen of huren in de iTunes Store en ze vervolgens bekijken op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV.

Zoek op uw iOS-apparaat naar de iTunes Store-app. Zoek op uw computer naar de iTunes Store in iTunes. De iTunes Store is op Apple TV opgesplitst in een app voor films en een app voor tv-programma's (de app voor tv-programma's is in Nederland nog niet beschikbaar).

Films of tv-programma's kopen en downloaden

Via de iTunes Store kunt u films kopen of huren1, tv-afleveringen en seizoenspassen kopen1 en video's downloaden om deze zonder internetverbinding te bekijken.2

Voordat u video's van de iTunes Store kunt kopen of huren, hebt u een Apple ID nodig. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u andere Apple voorzieningen, zoals iCloud, hebt gebruikt, logt u in bij de iTunes Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

Als u  of  in de buurt van een video in de iTunes Store ziet, hebt u die video al gekocht. Tik op  of klik op  om de video op uw apparaat te downloaden2. Er worden niet opnieuw kosten bij u in rekening gebracht voor de video. U kunt ook de films en tv-programma's bekijken die u eerder hebt gekocht. U vindt deze op het tabblad 'Aankopen' van de iTunes Store.

1 De beschikbaarheid en functionaliteit van de Store kunnen per land of regio verschillen. Ontdek wat u kunt kopen bij de iTunes Store in uw land of regio.

2 U kunt videomateriaal streamen op een Apple TV, maar het materiaal wordt niet op uw apparaat gedownload.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Open de iTunes Store op uw iPhone, iPad of iPod touch en blader door al het materiaal of zoek een specifieke titel of een specifiek trefwoord.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Tik op de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Tik op de aankoopprijs. Er wordt mogelijk een identiteitscontrole voor uw Apple ID uitgevoerd om de aankoop te voltooien. Dat kan betekenen dat u uw wachtwoord moet invoeren of Touch ID of Face ID moet gebruiken.
  3. Als u de video onmiddellijk naar uw apparaat wilt downloaden, tikt u op 'Download'. Tik op 'Niet nu' om de video later te downloaden. Als u de video wilt downloaden, tikt u op .

U kunt uw gekochte films en tv-programma's ook vinden in de bibliotheek van de Apple TV-app of Video's-app, afhankelijk van uw land of regio. Kijk of de Apple TV-app in uw land of regio beschikbaar is. Zo niet, dan staat de Video's-app op uw apparaat.

Op een Mac of pc

Open iTunes op de Mac of pc en selecteer 'Films' of 'Tv-programma's' in het menu in de linkerbovenhoek. Klik boven in het venster op 'iTunes Store' en blader door of zoek naar een specifieke titel of een specifiek trefwoord.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Klik op de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Klik op de aankoopprijs. Er wordt mogelijk een identiteitscontrole voor uw Apple ID uitgevoerd om de aankoop te voltooien. Dit kan betekenen dat u uw wachtwoord moet invoeren of Touch ID moet gebruiken.
  3. Klik op 'Bekijk nu' of 'Bekijk later', afhankelijk van wat u wilt doen. Als u de video naar uw computer wilt downloaden, klikt u op de knop 'Download' onder de afbeelding van de video of klikt u op .

Op een Apple TV

Open de iTunes-app voor films of tv-programma's en blader door al het materiaal of zoek een specifieke titel of een specifiek trefwoord. U kunt ook Siri vragen om naar films of tv-programma's te zoeken.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Selecteer de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Selecteer de aankoopprijs. U moet mogelijk uw Apple ID-wachtwoord invoeren om uw aankoop te voltooien.

U kunt videomateriaal streamen op een Apple TV, maar het materiaal wordt niet op uw apparaat gedownload.

Films of tv-programma's streamen

Nadat u een film of tv-programma van de iTunes Store hebt gekocht, kunt u dat materiaal streamen op het apparaat waarop u het hebt gekocht en op al uw andere apparaten, als u tenminste bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Video's worden gestreamd en gedownload met de hoogst mogelijke kwaliteit die beschikbaar is op basis van het apparaat dat u gebruikt, de instellingen van uw apparaat en uw internetsnelheid. Meer informatie over hoe u films in 4K, HDR of Dolby Vision vindt en bekijkt.

Als u een zwakke internetverbinding gebruikt (zoals een openbaar wifinetwerk), kunt u uw apparaatinstellingen wijzigen om video's met lagere kwaliteit te streamen of te downloaden. Deze video's worden sneller gestreamd of gedownload en gebruiken minder opslagruimte op uw apparaat.

Overschakelen naar een videostructuur met een lagere kwaliteit

• Op een iOS-apparaat: ga naar 'Instellingen' > 'Tv' > 'iTunes-video's' of 'Instellingen' > 'Video's' > 'iTunes-video's' en wijzig vervolgens de afspeelkwaliteit van 'Best beschikbaar' naar 'Goed'.
  • Op een Mac: Open iTunes. Kies in de menubalk boven in het scherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'Downloads' en selecteer vervolgens 'Download SD-video's met hoge kwaliteit'.
  • Op de pc: Open iTunes. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'Downloads' en selecteer vervolgens 'SD-video's met hoge kwaliteit downloaden'.
  • Op een Apple TV: Ga naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'iTunes-films en tv-programma's' en selecteer vervolgens 'Videoresolutie' om deze te wijzigen van 'Best beschikbaar' naar 'Goed'. U kunt ook een specifieke resolutie kiezen in 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Resolutie'.

U kunt er ook voor kiezen om een SD-film of -tv-programma te kopen, maar iTunes Extras of 4K-, HDR- of Dolby Vision-structuren zijn niet inbegrepen, zelfs als u het programma of de film later afspeelt op een apparaat dat deze ondersteunt. Als u een SD-video wilt kopen, tikt of klikt u op 'Ook in SD beschikbaar' op de productpagina om over te schakelen naar de SD-versie en vervolgens kunt u deze kopen.

Meer informatie over een film of tv-programma

Als u meer wilt leren over de releasedatum, audiotalen, ondertitels, beoordelingen of iTunes Extras die worden aangeboden bij een video, kijkt u op de productpagina van de film of het tv-programma.

• Als u 4K, Dolby Vision of HDR in de buurt van de titel van een film ziet, kunt u deze bekijken in videostructuren met hogere kwaliteit op compatibele apparaten3. Meer informatie over 4K, HDR en Dolby Vision.
  • Als u CC of SDH in de buurt van de titel van een video ziet, bevat de video bijschriften voor spraak en geluiden of ondertiteling voor doven en slechthorenden. Lees hoe u materiaal met bijschriften voor spraak en geluiden of ondertiteling kunt zoeken in de iTunes Store.
  • Als u AD in de buurt van de naam van een video ziet, bevat de video materiaal met audiobeschrijvingen. Dit betekent dat een optioneel audiospoor non-verbale momenten en actie in de film beschrijft. Meer informatie over materiaal met audiobeschrijvingen.
  • Als u  in de buurt van de titel van een film ziet, bevat de film bonusmateriaal, zoals verwijderde scènes, trailers of commentaar3. Als de film met iTunes Extras wordt geleverd, wordt in een gedeelte van de productpagina van de film gedetailleerd aangegeven wat de extra's zijn. Krijg hulp bij iTunes Extras.
  • Als u wilt zien welke ondertitels of andere talen voor het audiospoor zijn opgenomen in een film of tv-programma, scrolt u naar het gedeelte 'Talen' van de productpagina van de video. Lees hoe u ondertitels en audiotalen inschakelt.

3 4K, Dolby Vision, HDR en iTunes Extras (indien inbegrepen) zijn alleen beschikbaar bij films met hoge kwaliteit (HD).

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.