Films en tv-programma's downloaden of streamen vanuit de iTunes Store

U kunt video's kopen of huren in de iTunes Store en ze vervolgens bekijken op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV.

Mac met films in de bibliotheek en iPhone met tv-programma's in de iTunes Store.

Zoek op uw iOS-apparaat naar de iTunes Store-app. Zoek op uw computer naar de iTunes Store in iTunes. De iTunes Store is op Apple TV opgesplitst in een app voor films en een app voor tv-programma's (de app voor tv-programma's is in Nederland nog niet beschikbaar).

Films of tv-programma's kopen en downloaden

Via de iTunes Store kunt u films kopen of huren1, tv-afleveringen en seizoenspassen kopen1 en video's downloaden om deze zonder internetverbinding te bekijken.2 Als u een video niet meteen bekijkt, kunt u deze later terugvinden in de bibliotheek van de Apple TV App of Video's-app3 of opnieuw opzoeken in de iTunes Store. U kunt ook de films en tv-programma's bekijken die u eerder hebt gekocht. U vindt deze op het tabblad 'Aankopen' van de iTunes Store.

Voordat u video's van de iTunes Store kunt kopen of huren, hebt u een Apple ID nodig. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u andere Apple voorzieningen, zoals iCloud, hebt gebruikt, logt u in bij de iTunes Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

Als u download-knop of download-knop in de buurt van een video in de iTunes Store ziet, hebt u die video al gekocht. Tik op download-knop of klik op download-knop om de video te downloaden naar uw apparaat.2 Er worden niet opnieuw kosten bij u in rekening gebracht voor de video.

1. De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Ontdek wat u kunt kopen bij de iTunes Store in uw land of regio.

2. U kunt videomateriaal streamen op een Apple TV, maar het materiaal wordt niet op uw apparaat gedownload.

3. Als de Apple TV App niet beschikbaar is in uw land, kunt u in plaats daarvan de Video's-app gebruiken. Meer informatie over de beschikbaarheid van de Apple TV App.

iPhone met de infopagina van de film Justice League.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Open de iTunes Store op uw iPhone, iPad of iPod touch en blader door al het materiaal of zoek een specifieke titel of een specifiek trefwoord.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Tik op de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Tik op de aankoopprijs. U moet mogelijk inloggen met uw Apple ID en wachtwoord, of Touch ID of Face ID gebruiken.
  3. Als u de video onmiddellijk naar uw apparaat wilt downloaden, tikt u op 'Download'. Tik op 'Niet nu' om de video later te downloaden. Als u de video wilt downloaden, tikt u op download-knop.
  4. Als u de video wilt afspelen, tikt up afspeelknop. U kunt uw films en tv-programma's ook vinden in de Apple TV App of Video's-app, afhankelijk van uw land of regio.

Kijk of de Apple TV App in uw land of regio beschikbaar is. Zo niet, dan staat de Video's-app op uw apparaat.

Op een Mac of pc

Mac met de infopagina van de film Justice League.

Open iTunes op de Mac of pc en selecteer 'Films' of 'Tv-programma's' in het menu in de linkerbovenhoek. Klik bovenaan het venster op 'Store' en blader door of zoek naar een specifieke titel of een specifiek trefwoord.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Klik op de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Klik op de aankoopprijs. U moet mogelijk inloggen met uw Apple ID en wachtwoord, of Touch ID gebruiken.
  3. Klik op 'Bekijk nu' of 'Bekijk later', afhankelijk van wat u wilt doen. Als u de video naar uw computer wilt downloaden, klikt u op de knop 'Download' onder de afbeelding van de video of klikt u op download button.
  4. Als u de video wilt afspelen, klikt u op afspeelknop. Of ga naar 'Films' > 'Bibliotheek' of 'tv-programma's' > 'Bibliotheek' om uw video's te bekijken.

In sommige landen en regio's kunnen verschillende termen worden gebruikt om te verwijzen naar 'films' of 'tv-programma's'.

Op een Apple TV

Apple TV met de infopagina van de film Justice League.

Open de iTunes-app voor films of tv-programma's en blader door al het materiaal of zoek een specifieke titel of een specifiek trefwoord. U kunt ook Siri vragen om naar films of tv-programma's te zoeken.

Wanneer u een video vindt die u wilt kopen:

1. Selecteer de film of het tv-programma om naar de productpagina te gaan.
  2. Selecteer de aankoopprijs. U moet mogelijk uw Apple ID-wachtwoord invoeren om uw aankoop te voltooien.
  3. Als u de video wilt afspelen, selecteert u afspeelknop. Als de Apple TV App beschikbaar is in uw land of regio, kunt daarin ook uw bibliotheek bekijken. U kunt uw films en tv-programma's ook in iTtunes vinden door te gaan naar 'Films' > 'Aankopen' of 'tv-programma's' > 'Aankopen'.

U kunt videomateriaal streamen op een Apple TV, maar het materiaal wordt niet op uw apparaat gedownload.

Films of tv-programma's streamen

Nadat u een film of tv-programma van de iTunes Store hebt gekocht, kunt u dat materiaal streamen op het apparaat waarop u het hebt gekocht en op al uw andere apparaten, als u tenminste bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Video's worden gestreamd en gedownload met de hoogst mogelijke kwaliteit die beschikbaar is op basis van het apparaat dat u gebruikt, de instellingen van uw apparaat en uw internetsnelheid. Lees hier meer over hoe u films met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos kunt zoeken en bekijken.

Overschakelen naar SD-video

Als u de SD-versie (lagere kwaliteit) van een video wilt kopen, tikt of klikt u op 'Ook in SD beschikbaar' op de productpagina van de video. Of ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'iTunes' en schakel voor 'Films' en 'tv-programma's' de optie 'Alleen in SD kopen en huren' in voordat u de video koopt. De SD-versie heeft geen iTunes Extras en 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-videostructuren zijn niet beschikbaar, ook niet wanneer u de video later afspeelt op een apparaat waarop die functies en videostructuren worden ondersteund.

Meer informatie over een film of tv-programma

Als u meer wilt leren over de releasedatum, audiotalen, ondertitels, beoordelingen of iTunes Extras die worden aangeboden bij een video, kijkt u op de productpagina van de film of het tv-programma.

Tabblad 'Details' met beschikbare talen, toegankelijkheidsfuncties en meer.

• Als u 4K , Dolby Vision , Dolby Atmos of HDR in de buurt van de titel van een film ziet, kunt u deze bekijken in videostructuren met hogere kwaliteit op compatibele apparaten.4 Meer informatie over 4K, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos.
  • Als u CC of SDH in de buurt van de titel van een video ziet, bevat de video bijschriften voor spraak en geluiden of ondertiteling voor doven en slechthorenden. Lees hier hoe u materiaal met bijschriften en ondertiteling kunt vinden en gebruiken, in welke talen de ondertiteling of ander audiospoor in een film of tv-programma beschikbaar is en hoe u ondertitels en audiotalen inschakelt.
  • Als u AD in de buurt van de naam van een video ziet, bevat de video materiaal met audiobeschrijvingen. Dit betekent dat een optioneel audiospoor non-verbale momenten en actie in de film beschrijft. Meer informatie over materiaal met audiobeschrijvingen.
  • Als u iTunes Extras in de buurt van de titel van een film ziet, bevat de film bonusmateriaal, zoals verwijderde scènes, trailers of commentaar.3 Als de film met iTunes Extras wordt geleverd, wordt in een gedeelte van de productpagina van de film gedetailleerd aangegeven wat de extra's zijn. Krijg hulp bij iTunes Extras.

4. 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR en iTunes Extras (indien inbegrepen) zijn alleen beschikbaar bij films met hoge kwaliteit (HD).

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.