OS X Server: log niet in bij de server met een netwerkgebruikersaccount

Als een gebruiker met een netwerkthuismap niet kan inloggen bij een clientcomputer, verzekert u zich ervan dat niemand met een netwerkgebruikersaccount inlogt bij de server zelf.

Vermijd bij OS X Server in te loggen (in het inlogvenster) met een netwerkgebruikersaccount waarvan de thuismap op dezelfde server wordt gehost. Start de server opnieuw op als het probleem al is opgetreden.

Meer informatie

Wanneer een netwerkgebruiker uitlogt, wordt het volume waarop de thuismap van de gebruiker wordt gehost onmiddellijk gedeactiveerd. Als een netwerkgebruiker bij de server zelf inlogt, wordt het volume van de thuismap pas gedeactiveerd bij het uitloggen. Hierdoor hebben andere gebruikers pas toegang tot dat volume wanneer de server opnieuw is opgestart. Hierdoor kunnen gebruikers mogelijk niet inloggen.