Als uw persoonlijke hotspot niet werkt op uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular)

Met een persoonlijke hotspot kunt u de mobieledataverbinding van een iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met een ander apparaat. Volg deze stappen als u hulp nodig hebt met uw persoonlijke hotspot.

Probeer eerst deze stappen

Probeer na elke stap opnieuw verbinding te maken.

1. Controleer of Persoonlijke hotspot ingeschakeld is in 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot'. Als u de persoonlijke hotspot niet kunt vinden of inschakelen, controleert u of uw mobiele aanbieder deze functie heeft ingeschakeld en of de functies voor persoonlijke hotspots wordt ondersteund door uw mobiele abonnement.
  2. Start de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert, opnieuw op, en ook het andere apparaat dat verbinding moet maken met de persoonlijke hotspot.
  3. Zorg dat u de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.
  4. Ga op de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' en tik vervolgens op 'Herstel netwerkinstellingen'.

Gebruik de stappen hieronder voor meer hulp met de persoonlijke hotspot via wifi, USB of Bluetooth.

Als u geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via wifi

Ga op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert naar 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot' en voer de volgende stappen uit:

1. Controleer of de optie 'Anderen mogen verbinden' is ingeschakeld.
  2. Onthoud de naam van het wifinetwerk van het apparaat en het getoonde wachtwoord. Als u de naam van het wifinetwerk wilt wijzigen, wijzigt u de naam van uw apparaat. Lees hier hoe.
  3. Als u een iPhone 12-model of nieuwer gebruikt, schakelt u 'Maximaliseer compatibiliteit' in.* Probeer vervolgens uw apparaten opnieuw te verbinden met uw persoonlijke hotspot.
  4. Blijf in dit scherm tot uw andere apparaat verbinding heeft gemaakt met het wifinetwerk.

Volg deze stappen op het apparaat dat verbinding moet maken met de persoonlijke hotspot:

1. Schakel wifi uit en weer in.
  2. Zorg dat u verbinding maakt met het juiste wifinetwerk. De netwerknaam is gelijk aan de naam van het iOS-apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert. Mogelijk wordt ernaast het symbool 'Persoonlijke hotspot'  weergegeven.
  3. Als u een wachtwoordfout krijgt wanneer u verbinding probeert te maken met een persoonlijke hotspot, controleert u het wifiwachtwoord. Ga op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert, naar 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot' om het wifiwachtwoord te zien.

* Als u 'Maximaliseer compatibiliteit' inschakelt, kunnen de internetprestaties en wifibeveiliging afnemen voor apparaten die zijn verbonden met de hotspot.

Als u geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via USB

Schakel 'Persoonlijke hotspot' uit wanneer u deze functie niet nodig hebt, om onnodige kosten voor data te voorkomen. Als u dat niet doet, maakt uw computer mogelijk elke keer verbinding met de persoonlijke hotspot wanneer u het iOS-apparaat met de persoonlijke hotspot aansluit om het op te laden.

Volg de stappen hieronder voor uw Mac.

Uw Mac verbinden met een persoonlijke hotspot via USB

1. Werk uw Mac bij naar de nieuwste versie van iTunes
  2. Sluit uw Mac via een USB-kabel aan op de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert. Als u wordt gevraagd of u het apparaat wilt vertrouwen, geeft u daar toestemming voor.
  3. Controleer of u uw iPhone of iPad kunt zien in iTunes of de Finder. Als uw Mac uw apparaat niet herkent, probeert u een andere USB-kabel.
  4. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Netwerk' en selecteer 'iPhone USB'. Als u dit niet ziet, klikt u op de knop 'Voeg toe'  en voegt u het toe.
    De knoppen 'Voeg toe' en 'Meer' bevinden zich linksonder in het scherm
  5. Klik op de knop 'Meer' , kies de optie 'Maak voorziening inactief' en klik vervolgens op 'Pas toe'.
  6. Klik op de knop 'Meer' , kies de optie 'Maak voorziening actief' en klik vervolgens op 'Pas toe'. Als u al een andere netwerkverbinding hebt, wordt uw persoonlijke-hotspotverbinding wellicht pas geactiveerd nadat u het aankruisvak 'Schakel alleen in indien nodig' uitschakelt onder Status en op 'Pas toe' klikt.

Als u geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via Bluetooth

Volg de stappen hieronder om uw apparaten te koppelen en via Bluetooth verbinding te maken met een persoonlijke hotspot.

De apparaten koppelen

1. Ga op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert, naar 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot' en controleer of de optie 'Anderen mogen verbinden' is ingeschakeld.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Houd dit scherm geopend en volg deze stappen op het apparaat dat verbinding moet maken:
    • Ga op de iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en zorg dat Bluetooth is ingeschakeld. Tik op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert, bevestig de getoonde code en tik op beide apparaten op 'Koppel'.
    • Op de Mac kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Bluetooth'. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld. Selecteer het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert, klik op 'Verbind' en volg de instructies op het scherm.
    • Op de Windows-pc klikt u op het Bluetooth-pictogram in het systeemvak en controleert u of Bluetooth is ingeschakeld. Kies 'Een Bluetooth-apparaat toevoegen' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Via Bluetooth verbinding maken met een persoonlijke hotspot

• Klik op uw Mac op het symbool 'Bluetooth'  in de menubalk of klik op 'Bluetooth' in het bedieningspaneel. Selecteer het iOS-apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert, en kies 'Verbind met netwerk'. Als u geen verbinding kunt maken, gaat u naar het volgende gedeelte.
  • Op de Windows-pc klikt u op het symbool 'Bluetooth'  in het systeemvak en kiest u 'Deelnemen aan PAN (Personal Area Network)'. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en plaats de cursor op 'Verbinding maken via' en selecteer 'Toegangspunt'. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, gaat u naar het volgende gedeelte.
    Systeemvak van Windows

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via Bluetooth

Schakel op alle apparaten Bluetooth uit en weer in:

• Ga op een iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit en weer in.
  • Klik op uw Mac op het symbool 'Bluetooth'  in de menubalk of klik op 'Bluetooth' in het bedieningspaneel, en schakel Bluetooth vervolgens uit en weer in.
  • Op uw pc kiest u 'Instellingen', klikt u op het symbool 'Bluetooth'  en schakelt u Bluetooth uit en weer in.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, volgt u deze stappen:

1. Vergeet het apparaat:
    • Tik op de iPad of iPod touch die u met een persoonlijke hotspot wilt verbinden, op 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op het infosymbool  naast het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert en tik op 'Vergeet dit apparaat'.
    • Kies op uw Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Bluetooth'. Selecteer het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert en klik op de knop 'Verwijder' .
    • Klik op uw Windows-pc op het symbool 'Bluetooth'  in het systeemvak. Selecteer 'Bluetooth-apparaten weergeven' en selecteer het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert. Klik op 'Verwijderen' en vervolgens op 'OK'.
  2. Herstart alle apparaten.
  3. Koppel de apparaten en probeer opnieuw verbinding te maken met de persoonlijke hotspot.

Meer hulp

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, kunt u contact opnemen met Apple Support voor hulp met uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.