AirPort Express: moeilijkheden bij de verbinding met een netwerk van een andere fabrikant dat WEP gebruikt

Verbinding maken met het netwerk van sommige Wi-Fi-routers van andere fabrikanten vereist mogelijk extra stappen als het netwerk is beveiligd met WEP - Wired Equivalent Privacy (een ouder draadloos beveiligingsprotocol).

1. Controleer eerst of de Wi-Fi-router van de andere fabrikant geen clients beperkt op basis van MAC-adressen (soms een toegangscontrolelijst genoemd), en verzeker u ervan dat de router beschikt over de nieuwste firmwareversie die beschikbaar is op de website van de fabrikant.
  2. Wees u er ook van bewust dat WEP-wachtwoorden kunnen voorkomen als platte tekst (WEP 40/128-bits ASCII) of in hexadecimale stijl (WEP 40/128-bits hex ). U kunt wellicht problemen met het wachtwoord vermijden door het wachtwoord van het netwerk met de WEP-beveiliging te wijzigen in een nieuwer en veiliger protocol zoals WPA2. Lees meer over wachtwoordstijlen.
  3. Als de Mac een hexadecimaal wachtwoord nodig heeft om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk, is dit ook het geval voor de AirPort Express.
  4. Configureer de AirPort Express om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk:
    1. Open AirPort-configuratieprogramma en ga door de stappen om de AirPort Express te configureren.
    2. Wanneer u het bestaande Wi-Fi-netwerk selecteert, moet u twee velden voor de invoer van het wachtwoord zien. Als een hexadecimaal wachtwoord is vereist om de computer met het Wi-Fi-netwerk te verbinden, gebruikt u dezelfde hexadecimale code maar voegt u de prefix ‘$’ er aan toe. Bijvoorbeeld: voor de hexadecimale waarde ‘6170706c65’ voert u ‘$6170706c65’ in.
  5. Voltooi de configuratie in AirPort-configuratieprogramma en laat de AirPort Express opnieuw opstarten.
  6. Wanneer de AirPort Express opnieuw is opgestart, moet deze verbinding maken met het netwerk (wacht een minuut). Als de AirPort Express juist is geconfigureerd, licht het statuslampje vast groen op. Als het oranje blijft knipperen, gebruikt u AirPort-configuratieprogramma om de oorzaak te achterhalen.