AirPort: kan geen verbinding maken met een wifinetwerk met een verborgen SSID (wifinetwerknaam)

U kunt mogelijk geen verbinding maken met een verborgen wifinetwerk zelfs wanneer u het juiste wachtwoord gebruikt.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een verborgen wifinetwerk is een netwerk dat opzettelijk zo is geconfigureerd dat de huidige SSID (wifinetwerknaam) niet wordt weergegeven wanneer u een wifinetwerk zoekt om verbinding te maken. Dit betekent dat de naam van het wifinetwerk handmatig moet worden ingevoerd, net zoals het werd ingevoerd tijdens de configuratie bij het configureren van uw wifirouter.

Als u geen verbinding kunt maken met een verborgen wifinetwerk maar u weet zeker dat u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd, controleert u of u de juiste SSID en het beveiligingstype van uw wachtwoord invoert. Vanwege de aard van verborgen wifinetwerken weet uw computer niet welk beveiligingstype moet worden gebruikt voor het wachtwoord dat u invoert.

Wanneer u verbinding maakt met een wifibasisstation met een verborgen SSID (wifinetwerknaam) dat geconfigureerd is om een identiteitscontrole via WEP (TSN) te gebruiken, controleert u of u WPA/WPA2 - persoonlijk hebt gekozen in het menu Beveiliging.

Meer informatie

Als u een gesloten netwerk met een AirPort-basisstation of router van een andere fabrikant aanmaakt, blijft de naam van het netwerk verborgen voor computers die zoeken naar draadloze netwerken. Clients moeten de exacte netwerknaam invoeren om verbinding te maken met het netwerk en worden mogelijk gevraagd een wachtwoord in te voeren.

Voor meer informatie over WEP (TSN) raadpleegt u: