AirPort: kan verbinding maken met basisstation maar niet met internet wanneer PPPoE wordt gebruikt

De computer maakt wel verbinding met het basisstation maar niet met internet of het lokale netwerk wanneer een PPPoE DSL of kabelmodemservice wordt gebruikt.

• De computer maakt met een sterk signaal verbinding met het basisstation, maar kan geen verbinding maken met internet of het lokale netwerk.

• Het voorkeurenpaneel 'Netwerk' geeft voor de ingebouwde Ethernet-poort mogelijk het IP-adres 10.64.64.64 weer.

Dit gebeurt meestal nadat een AirPort-basisstation of draadloos toegangspunt van een andere fabrikant is toegevoegd waar eerder bekabeld Ethernet werd gebruikt om verbinding te maken met een PPPoE DSL of kabelmodemservice. In dit scenario moet het basisstation het enige apparaat zijn dat via PPPoE verbinding maakt met de modem. De draadloze verbinding van client naar basisstation is niet PPPoE. Wanneer u deze symptomen ziet, blijft de clientcomputer proberen verbinding te maken via de ingebouwde Ethernet-poort via PPPoE, ondanks het feit dat er geen Ethernet-kabel is aangesloten.

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Kies 'Weergave' > 'Netwerk'.

3. Kies 'Ingebouwd Ethernet' in het venstermenu 'Toon'.

4. Klik op het tabblad 'PPPoE'.

5. Klik op de knop 'PPPoE-opties'.

6. Schakel de optie 'Verbind automatisch indien noodzakelijk' uit.

7. Klik op 'OK'.

8. Klik op 'Pas nu toe'.