Als de interne luidsprekers op uw Mac niet werken

Als u geen geluid hoort uit de interne luidsprekers van uw Mac, controleert u eerst of macOS up-to-date is, en controleert u de instellingen.

Gebruik de nieuwste versie van macOS

Om te beginnen controleert u of u de nieuwste versie van macOS gebruikt. Maak een reservekopie van uw belangrijke gegevens en werk dan de software op de Mac bij.

Controleer de geluidsinstellingen

Als u na het bijwerken van de software van de computer nog steeds geen geluid hoort uit de interne luidsprekers, controleert u de geluidsinstellingen.

Om te beginnen koppelt u alle externe audioapparaten los van de computer. Verwijder ook alle kabels uit de USB-, Thunderbolt-, - of 3,5 mm-audiopoorten.

1. Kies in het Apple-menu  de optie 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Geluid'.
  3. Klik op het tabblad 'Uitvoer' en selecteer de interne luidsprekers. Als de interne luidsprekers niet worden getoond als optie in het venster 'Uitvoer', neemt u contact op met Apple Support.
  4. Als de volumeregelaar voor 'Uitvoer’ laag staat, schuift u de regelaar naar rechts en probeert u het opnieuw.
  5. Als het aankruisvak 'Geluid uit' ingeschakeld is, schakelt u het uit en probeert u het opnieuw.
  6. Als u nog steeds geen geluid hoort, neemt u contact op met Apple Support.