Lees hier wat u kunt doen als de interne luidsprekers van uw Mac geen geluid geven

Als u geen geluid hoort uit de interne luidsprekers van uw Mac, controleert u eerst of macOS up-to-date is, en controleert u de instellingen.

Gebruik de nieuwste versie van macOS

Om te beginnen controleert u of u de nieuwste versie van macOS gebruikt. Maak een reservekopie van uw belangrijke gegevens en werk dan de software op de Mac bij.

Controleer de geluidsinstellingen

Als u na het bijwerken van de software van de computer nog steeds geen geluid hoort uit de interne luidsprekers, controleert u de geluidsinstellingen.

Om te beginnen koppelt u alle externe audioapparaten los van de computer. Verwijder ook alle kabels uit de USB-, Thunderbolt-, FireWire- of 3,5 mm-audiopoorten.

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Selecteer 'Geluid'.
  3. Klik op de tab 'Uitvoer' en selecteer 'Interne luidsprekers'. Als de interne luidsprekers niet worden getoond als optie in het venster 'Uitvoer', neemt u contact op met Apple Support.
  4. Als de volumeregelaar laag staat, schuift u de regelaar naar rechts en probeert u het opnieuw.
  5. Als het aankruisvak 'Geluid uit' ingeschakeld is, schakelt u het uit en probeert u het opnieuw.
  6. Als u nog steeds geen geluid hoort, neemt u contact op met Apple Support.