OS X Server voor Mountain Lion of Mavericks opnieuw installeren vanaf de Mac App Store

Volg deze stappen als u OS X Server 2.x (voor Mountain Lion) of OS X Server 3.x (voor Mavericks) eerder hebt geadopteerd of aangeschaft in de Mac App Store en u deze opnieuw wilt downloaden en installeren.

U kunt OS X Server voor Mavericks of Mountain Lion opnieuw downloaden als u aan een van deze voorwaarden voldoet:

• U hebt OS X Server 2.x of 3.x aangeschaft in de Mac App Store.

• U hebt een Mac mini of Mac Pro met OS X Server aangeschaft en OS X Server 2.x of 3.x uit de Mac App Store geadopteerd.

Controleer of OS X Server zich in de aankoopgeschiedenis van iTunes bevindt

1. Kies in de iTunes-menubalk het menu Store > Toon account en log in met de Apple ID waarmee OS X Server is geadopteerd of aangeschaft. De pagina Accountinformatie wordt geopend.

2. Klik in het onderdeel Aankoopgeschiedenis van de pagina op ‘Alles bekijken’ om een lijst met eerdere aankopen te openen.

3. Controleer of OS X Server zich in de lijst met aankopen bevindt. Als het niet in de lijst verschijnt, controleert u of u met de juiste Apple ID hebt ingelogd.

Als OS X Server zich niet in de lijst met aankopen bevindt maar u voldoet aan de voorwaarden om het programma opnieuw te downloaden, neemt u contact op met Apple support.

Download vervolgens de software opnieuw

Nadat u hebt gecontroleerd of OS X Server in de aankoopgeschiedenis verschijnt, volgt u deze stappen om het programma opnieuw te downloaden:

1. Open de Mac App Store en zorg ervoor dat u bent ingelogd met dezelfde Apple ID als deze waarmee OS X Server is geadopteerd of aangeschaft.

2. Gebruik deze koppelingen om rechtstreeks naar de juiste Mac App Store-pagina te gaan: OS X Server 2.2.5 voor Mountain Lion of OS X Server 3.2.2 voor Mavericks.

3. Klik op de knop met de prijs van OS X Server. De knop verandert in ‘Koop’.

4. Klik op de knop ‘Koop’. U wordt gevraagd de Apple ID nogmaals in te voeren. Als OS X Server in de aankoopgeschiedenis verscheen, wordt de software niet opnieuw in rekening gebracht.

5. U ziet een bericht waarin wordt gemeld dat OS X Server gratis opnieuw kan worden gedownload of bijgewerkt. Klik op de knop ‘OK’ om de download te starten.

Nadat OS X Server volledig is gedownload en geïnstalleerd, opent u de map Programma’s en maakt u een reservekopie van het programma Server. Bewaar de reservekopie op een veilige locatie. Als u geen reservekopie hebt en OS X Server opnieuw moet downloaden, kunt u de stappen in dit artikel opnieuw uitvoeren.