Aangepaste Postgres-gegevens terugzetten na een upgrade naar OS X Server v3.2.1 of nieuwer

OS X Server maakt gebruik van een Postgres-database om voorzieningengegevens te bewaren. Als je je eigen tabellen aan de database hebt toegevoegd, zijn je Postgres-gegevens mogelijk niet meer toegankelijk nadat je hebt bijgewerkt naar Server v3.2.1 of nieuwer.

Als je merkt dat je Postgres-gegevens niet toegankelijk zijn na de upgrade, kun je deze stappen volgen.

1. Log in bij je server als beheerder.

2. Open Terminal en typ het volgende commando.

sudo serveradmin stop postgres

3. Wijzig /Library/Server/PostgreSQL/Config/org.postgresql.postgres.plist en verander unix_socket_directory in unix_socket_directories.

4. Gebruik in Terminal de volgende commando's:

cd /tmp

sudo mv /Library/Server/PostgreSQL/Data /Library/Server/PostgreSQL/DataOld

sudo -u _postgres /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/bin/initdb --encoding UTF8 --locale=C -D /Library/Server/PostgreSQL/Data

sudo -u _postgres /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/bin/pg_upgrade -b /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/postgresql9.2 -B /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/bin -d /Library/Server/PostgreSQL/DataOld -D /Library/Server/PostgreSQL/Data

sudo launchctl load -w /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/System/Library/LaunchDaemons/org.postgresql.postgres.plist

sudo serveradmin start postgres

Zodra je zeker weet dat al je gegevens zijn gemigreerd, kun je /Library/Server/PostgreSQL/DataOld verwijderen.

Opmerking: de Postgres-database die voor OS X Server wordt gebruikt, is alleen bedoeld voor gebruik met voorzieningengegevens die door het systeem worden gebruikt. Vermijd het toevoegen van aangepaste inhoud aan deze database. Als je Postgres op je OS X-server wilt uitvoeren, moet je je eigen instantie downloaden en installeren.