Mobiele datavoorziening activeren op het Wi-Fi + Cellular-model van de iPad

Als u een Wi-Fi + Cellular-model van de iPad hebt, kunt u een data-abonnement afsluiten. Zo blijft u verbonden ook wanneer u niet in de buurt van een wifihotspot bent.

iPad werkt met Apple SIM en simkaarten van een aanbieder

Uw iPad gebruikt mogelijk een geïntegreerde Apple SIM, een Apple SIM in de simkaarthouder of een simkaart van een mobiele aanbieder.

Geïntegreerde Apple SIM

Deze iPad-modellen beschikken over een ingebouwde Apple SIM en een nanosimkaarthouder die kan worden gebruikt met een simkaart van de aanbieder:

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (10,5-inch) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (9,7-inch) Wi-Fi + Cellular-model

Als u een van deze modellen bij een aanbieder koopt, is de geïntegreerde Apple SIM mogelijk vergrendeld voor die aanbieder of uitgeschakeld. Deze modellen hebben ook een simkaarthouder, die ontgrendeld blijft zodat u deze kunt gebruiken met simkaarten van aanbieders overal ter wereld.

Een abonnement afsluiten, wijzigen of deactiveren.

Apple simkaart

In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wordt bij deze iPad-modellen mogelijk een Apple SIM, een simkaart van een aanbieder in de nanosimkaarthouder geleverd of helemaal geen sim, afhankelijk van waar u de iPad koopt:

• iPad (5e generatie en nieuwer) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro 12,9-inch (1e generatie) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad mini 3 of nieuwer Wi-Fi + Cellular-model

Een abonnement afsluiten, wijzigen of deactiveren.

Als u geen Apple SIM hebt gekregen bij uw iPad, kunt u een Apple SIM-kit kopen in een Apple Store in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Onderdeelnummers van Apple SIM: MJVV2LL/A, MJVV2B/A of MJVV2TU/A.

Simkaart van aanbieder

Bij alle Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad wordt een houder geleverd voor een nanosimkaart of een microsimkaart van een aanbieder. Neem contact op met uw plaatselijke aanbieder voor meer informatie over data-abonnementen voor de iPad.

Een abonnement afsluiten, wijzigen of deactiveren.

Als u een Apple SIM hebt

Als uw iPad een geïntegreerde Apple SIM heeft of een Apple simkaart in de nanosimkaarthouder, volgt u deze stappen om een data-abonnement af te sluiten, te wijzigen of te deactiveren.

Een abonnement afsluiten

U kunt een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende aanbieders overal ter wereld.

1. Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'.
  2. Kies een aanbieder. Meer informatie over wat u moet doen als u uw aanbieder niet ziet.
  3. Kies een abonnement en maak een account aan of voeg de iPad aan een bestaand abonnement toe.
  4. Tik op 'Bevestig'.

Uw abonnement wordt na korte tijd geactiveerd.

In sommige landen en regio's kunnen lokale inwoners geen data-abonnement nemen. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

Een abonnement wijzigen

Als u uw abonnement wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. In dit scherm kunt u ook de status van uw abonnement controleren.

Tik op 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Data-abonnement' > 'Voeg een nieuw abonnement toe' om nog een data-abonnement aan de iPad toe te voegen.

Een abonnement deactiveren

U hebt waarschijnlijk een prepaidabonnement of een postpaidabonnement. Als u een prepaidabonnement (een abonnement zonder contract) wilt deactiveren, vernieuwt u het niet aan het einde van de maand.

Postpaidabonnementen worden maandelijks vernieuwd. Als u een postpaidabonnement wilt deactiveren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op de naam van uw aanbieder en kies om uw abonnement niet te vernieuwen. Als u in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund, neemt u contact op met uw aanbieder en vraagt u de aanbieder om uw account te deactiveren.

Als u een simkaart van een aanbieder hebt

Als u een simkaart van een mobiele aanbieder hebt, en niet van Apple, volgt u deze stappen om een data-abonnement af te sluiten, te wijzigen of te deactiveren:

Een abonnement afsluiten

Als u een data-abonnement afsluit bij uw plaatselijke aanbieder, wordt uw simkaart geactiveerd. Open de simkaarthouder en plaats de simkaart van uw aanbieder.

Als u geen verbinding kunt maken met mobiele data, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleert u of mobiele data is ingeschakeld.

Een abonnement wijzigen

Als u de status van uw abonnement wilt wijzigen of controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als u een data-abonnement afsluit bij een aanbieder, moet u mogelijk rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieder om uw abonnement te wijzigen.

Tik op 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Data-abonnement' > 'Voeg een nieuw abonnement toe' om nog een data-abonnement aan de iPad toe te voegen.

Een abonnement deactiveren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op de naam van uw aanbieder en kies om uw abonnement niet te vernieuwen.

Als u in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund of als u de knop 'Toon account' niet ziet, belt u de aanbieder en vraagt u of uw account kan worden gedeactiveerd.

Hulp krijgen

Meer informatie over hoe u van aanbieder wisselt of uw data-abonnement overzet naar een nieuwe iPad.

Meer informatie over wat u moet doen als u hulp nodig hebt bij een van deze problemen met uw Apple SIM:

• U kunt de voorziening niet activeren of u kunt een bepaalde aanbieder niet vinden.
  • U kunt geen verbinding maken met het mobiele datanetwerk.
  • U krijgt een waarschuwing over de Apple SIM.

Krijg hulp als u geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk of met mobiele gegevens.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.