Hulp bij Kaarten

Ontdek wat u kunt doen als u uw locatie niet kunt vinden of als u onjuiste resultaten krijgt bij het gebruik van Kaarten op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Als u de eigenaar van een bedrijf bent en de informatie in Kaarten over een van uw locaties wilt aanpassen, logt u in bij Maps Connect. Meer informatie over het gebruik van Kaarten op een iPhone, iPad en iPod touch.

Als u uw huidige locatie niet vindt op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of Locatievoorzieningen en Kaarten zijn ingesteld op 'Bij gebruik'.
  2. Zorg ervoor dat u de datum, tijd en tijdzone juist hebt ingesteld op het apparaat. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Indien mogelijk kiest u 'Stel automatisch in'.
  3. Controleer of mobiele data of wifi is ingeschakeld en of u een actieve verbinding hebt.
  4. Start de Kaarten-app opnieuw. Veeg vanaf de app omhoog en pauzeer. Veeg vervolgens opnieuw omhoog vanaf de voorvertoning van de app om deze te sluiten. Open Kaarten vervolgens opnieuw.
  5. Start het apparaat opnieuw op.
  6. Probeer een andere locatie of schakel over naar een ander wifinetwerk.

Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, Bluetooth, crowd-sourced wifihotspots en zendmasten om uw locatie te bepalen. Lees meer over Locatievoorzieningen op een iOS-apparaat.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw Mac

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy' > 'Privacy' in het Apple-menu ().
  2. Controleer of 'Schakel locatievoorzieningen in' is geselecteerd. Als het slotje in de linkerbenedenhoek is gesloten, klikt u erop en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Controleer of Kaarten uw locatie kan bepalen.
    Beveiliging en privacy
  4. Sluit het venster 'Beveiliging en privacy'.
  5. Controleer of uw Mac verbinding heeft met internet.

Als u een probleem in Kaarten wilt melden

U kunt een probleem over de volgende functies van Kaarten melden:

• Kaart
  • Zoeken
  • Navigatie
  • Openbaar vervoer
  • Beeldkwaliteit

U kunt ook een plaats toevoegen en uw huis- en werkadres bewerken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een probleem wilt melden, een plaats wilt toevoegen of uw huis- of werkadres wilt bewerken, voert u de volgende stappen uit:

1. Tik op infosymbool in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op 'Meld een probleem'.
    Meld een probleem
  3. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

Als u wilt toestaan dat Apple contact met u opneemt over een gemeld probleem op uw iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' > 'Kaarten' > 'Vervolgvragen via e-mail'. Kaarten gebruikt uw standaardcontact.

Op een Mac

Als u een probleem op uw Mac wilt melden, volgt u deze stappen:

1. Kies 'Kaarten' > 'Meld een probleem' in de knoppenbalk.
  2. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.