Als Kaarten niet werkt op uw Apple apparaat

Ontdek wat u kunt doen als u uw locatie niet kunt vinden of als u onjuiste resultaten krijgt bij het gebruik van Kaarten op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Als u de eigenaar van een bedrijf bent en u de informatie in Kaarten over een van uw locaties wilt aanpassen, logt u in bij Locaties op Kaarten.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld en of Kaarten is ingesteld op 'Bij gebruik van de app of widgets'.
  2. Zorg ervoor dat u de datum, tijd en tijdzone juist hebt ingesteld op het apparaat. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Indien mogelijk kiest u 'Stel automatisch in'.
  3. Controleer of mobiele data of wifi is ingeschakeld en of u een actieve verbinding hebt.
  4. Herstart de Kaarten-app. Veeg omhoog in de app en stop even. Veeg vervolgens opnieuw omhoog op de voorbeeldweergave van de app om deze te sluiten. Open Kaarten vervolgens opnieuw.
  5. Herstart de iPhone, iPad of iPod touch.
  6. Probeer een andere locatie of schakel over naar een ander wifinetwerk.

Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, Bluetooth, crowd-sourced wifihotspots en zendmasten om uw locatie te bepalen. Lees meer over Locatievoorzieningen op een iOS-apparaat.

Als u uw huidige locatie niet kunt vinden op uw Mac

1. Kies in het Apple-menu  de optie 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op 'Privacy'.
  2. Controleer of 'Schakel locatievoorzieningen in' is geselecteerd. Als het hangslot linksonder gesloten is, klikt u erop en geeft u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord op.
  3. Schakel het aankruisvak naast 'Kaarten' in.
  4. Sluit het venster 'Beveiliging en privacy'.
  5. Controleer of uw Mac verbinding heeft met het internet.

Als u een probleem in Kaarten wilt melden of een ontbrekende plaats wilt toevoegen

U kunt een probleem over de volgende functies van Kaarten melden:

• Kaartlabels
  • Zoek
  • Navigatie
  • Openbaar vervoer
  • Beeldkwaliteit

U kunt ook een ontbrekende plaats toevoegen en uw huis- of werkadres wijzigen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een probleem wilt melden of uw huis- of werkadres wilt wijzigen, volgt u deze stappen:

1. Tik op uw afbeelding naast de zoekbalk.
  2. Tik op 'Meldingen'.
    iPhone-scherm met menu-opties voor Kaarten-profiel
  3. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

U kunt een probleem ook melden door in het hoofdscherm van Kaarten naar beneden te scrollen en onderaan het scherm op 'Meld een probleem' te tikken.

Als u een ontbrekende plaats wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

1. Tik op uw afbeelding naast de zoekbalk.
  2. Tik op 'Meldingen'.
  3. Tik op 'Voeg toe aan kaarten', voer een locatie in en volg de instructies op het scherm.
    iPhone-scherm waarop te zien is hoe u een probleem meldt

Als u wilt toestaan dat Apple contact met u opneemt als er vragen zijn over een door u gemeld probleem op uw iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' > 'Kaarten', scrolt u helemaal naar beneden en schakelt u 'Vervolgvragen via e-mail' in. Kaarten maakt gebruik van het e-mailadres van uw Apple ID-account.

Op een Mac

Als u een probleem op uw Mac wilt melden, volgt u deze stappen:

1. Kies in de menubalk van Kaarten de optie 'Kaarten' > 'Meld een probleem'.
  2. Kies het probleem en volg de instructies op het scherm.

Om een ontbrekende plaats te melden, kiest u in Kaarten in de menubalk 'Kaarten' > 'Voeg een ontbrekende plaats toe'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.