Het gebruik van Alex bij VoiceOver en Tekst-naar-spraak op een iPhone of iPad

Met iOS 8 of hoger kunt u Alex gebruiken als de Engelstalige stem voor VoiceOver, 'Spreek scherm uit' en 'Spreek selectie uit'.

Wat u nodig hebt

Als u een van deze apparaten hebt, kunt u Alex downloaden en inschakelen.

• iPad Pro
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 5s
  • iPad Air
  • iPad mini 2

Het apparaat heeft minstens 870 MB vrije ruimte nodig om Alex te gebruiken.

Alex gebruiken

U kunt Alex kiezen voor VoiceOver, 'Spreek scherm uit' en 'Spreek selectie uit'. Volg deze stappen.

Alex gebruiken voor VoiceOver

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' > 'Spraak'.

Als u Engels op het apparaat gebruikt, kiest u 'Standaarddialect' > 'Engels (VS)' > 'Alex'.

Als standaard een andere taal is ingesteld op het apparaat, moet u Engels als rotortaal toevoegen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' > 'Spraak' > 'Voeg taal toe'.
  2. Kies Engels (VS).
  3. Tik in de lijst Rotortalen op de knop 'Meer info' naast Engels (VS).
  4. Selecteer Alex.

Alex gebruiken voor 'Spreek scherm uit' en 'Spreek selectie uit'

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Spraak' > 'Stemmen' en kies Alex.

Wachten totdat Alex is gedownload en geïnstalleerd

Nadat u Alex hebt geselecteerd, begint de download ervan als u via Wi-Fi bent verbonden. Wanneer de download is voltooid, wordt Alex op het apparaat geïnstalleerd. Hierna begint Alex te spreken als het apparaat is ingesteld op Engels.

Meer informatie

Als u Alex niet meer wilt, kunt u de stem verwijderen in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' > 'Spraak'. Veeg van rechts naar links over de stem. Tik vervolgens op de knop Verwijder.