Als u in Apple Business Manager of Apple School Manager wordt gevraagd om nieuwe voorwaarden goed te keuren

Bij het uitbrengen van een nieuwe OS-versie werkt Apple soms de licentieovereenkomst voor de macOS-, iOS- of tvOS-software bij. Wanneer een softwarelicentieovereenkomst is bijgewerkt, moet een Apple School Manager-beheerder, een Apple Business Manager-beheerder of de Device Enrollment Program-agent inloggen bij de website van het programma om de bijgewerkte voorwaarden te lezen en te accepteren.

Beheerders en agenten

Degene die aanvankelijk de inschrijving voor het programma heeft voltooid, accepteert ook de volgende voorwaarden namens de organisatie die wordt ingeschreven:

• Apple Device Enrollment Program, Apple School Manager-overeenkomst of Apple Business Manager-overeenkomst
  • Licentieovereenkomst voor macOS-software
  • Licentieovereenkomst voor iOS-software
  • Licentieovereenkomst voor tvOS-software

Na voltooiing van de inschrijving wordt deze persoon de beheerder in Apple School Manager (ASM) of Apple Business Manager (ABM), of agent in het Device Enrollment Program (DEP). In ASM of ABM kan deze persoon ook vier anderen als beheerder aanwijzen. In het DEP is er maar één agent.

Bijgewerkte overeenkomsten accepteren

Nadat Apple een van deze overeenkomsten heeft bijgewerkt, moet een van de ASM- of ABM-beheerders of de DEP-agent bij de website van het programma inloggen om de nieuwe overeenkomsten te accepteren.

Als u de overeenkomsten niet accepteert

Dit heeft geen consequenties voor apparaten die zijn toegewezen aan een MDM-server (Mobile Device Management) in ASM, ABM of DEP. Zelfs als u alle inhoud en instellingen op een apparaat wist, blijft het apparaat toegewezen aan dezelfde MDM-server en worden dezelfde instellingen toegepast tijdens de configuratie.

De volgende voorwaarden zijn echter van toepassing tot de nieuwe overeenkomsten worden geaccepteerd:

• ASM-docenten en -beheerders kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site worden uitgeschakeld.
  • ABM-managers kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site worden uitgeschakeld.
  • DEP-beheerders (behalve de agent) kunnen pas inloggen bij de DEP-portal nadat de agent de bijgewerkte overeenkomsten heeft geaccepteerd.
  • In ASM, ABM en DEP kunt u geen nieuwe apparaten aan de MDM-server toewijzen, zelfs niet als u de optie hebt geselecteerd waarmee nieuwe aankopen automatisch aan een specifieke MDM-server worden toegewezen.
  • Op de MDM-server kan een foutbericht worden weergegeven zoals '403 T_C_NOT_SIGNED' wanneer verbinding wordt gemaakt met de MDM-servers van Apple.