Over de beveiligingsinhoud van Apple TV 7

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Apple TV 7 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Apple TV 7

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een aanvaller kan de inloggegevens voor wifi verkrijgen

Beschrijving: een aanvaller kan zich hebben voorgedaan als een wifitoegangspunt, hebben aangeboden om de identiteitscontrole met LEAP uit te voeren, de MS-CHAPv1-hash hebben gekraakt en de verkregen toegangsgegevens hebben gebruikt voor authenticatie bij het bedoelde toegangspunt, zelfs als dat toegangspunt sterkere authenticatiemethoden ondersteunde. Dit probleem is verholpen door de ondersteuning voor LEAP te verwijderen.

CVE-ID

CVE-2014-4364: Pieter Robyns, Bram Bonne, Peter Quax en Wim Lamotte van Universiteit Hasselt

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een aanvaller met toegang tot een apparaat heeft mogelijk toegang tot vertrouwelijke gebruikersgegevens in logbestanden

Beschrijving: vertrouwelijke gebruikersgegevens werden in logbestanden opgenomen. Dit probleem is verholpen door minder gegevens in logbestanden op te nemen.

CVE-ID

CVE-2014-4357: Heli Myllykoski van OP-Pohjola Group

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan een apparaat doen denken dat het up-to-date is, zelfs als dit niet zo is

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van de reacties op controles van updates. Vervalste datums in reactieheaders 'Laatst gewijzigd' die werden ingesteld op een datum in de toekomst, werden gebruikt voor 'Indien gewijzigd sinds'-controles in latere updateverzoeken. Dit probleem is verholpen door validatie van de 'Laatst gewijzigd'-header.

CVE-ID

CVE-2014-4383: Raul Siles van DinoSec

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd pdf-bestand kan het onverwacht beëindigen van het programma of uitvoering van willekeurige code tot gevolg hebben

Beschrijving: er was een overloop van gehele getallen bij de verwerking van pdf-bestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4377: Felipe Andres Manzano van Binamuse VRT in samenwerking met iSIGHT Partners GVP Program

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd pdf-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het vrijgeven van informatie

Beschrijving: er was een probleem met lezen van geheugen buiten het bereik bij de verwerking van pdf-bestanden. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4378: Felipe Andres Manzano van Binamuse VRT in samenwerking met iSIGHT Partners GVP Program

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een programma kan onverwachte beëindiging van het systeem veroorzaken

Beschrijving: er was een null pointer-dereferentie bij de verwerking van IOAcceleratorFamily API-argumenten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van IOAcceleratorFamily API-argumenten.

CVE-ID

CVE-2014-4369: Sarah (winocm) en Cererdlong van Alibaba Mobile Security Team

Toegevoegd op 3 februari 2020
  • Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: het apparaat kan onverwacht opnieuw opstarten

Beschrijving: er was een null pointer-dereferentie in het IntelAccelerator-besturingsbestand. Het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van fouten.

CVE-ID

CVE-2014-4373: cunzhang van Adlab of Venustech

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een kwaadaardig programma kan kernel pointers lezen, wat kan worden gebruikt om de Address Space Layout Randomization van de kernel te omzeilen

Beschrijving: er was een probleem met lezen buiten het bereik bij de verwerking van een IOHIDFamily-functie. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4379: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een heapbufferoverloop bij de verwerking van ‘key-mapping’-eigenschappen door IOHIDFamily. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4404: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een null pointer-dereferentie bij de verwerking van 'key-mapping'-eigenschappen door IOHIDFamily. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van 'key-mapping'-eigenschappen van IOHIDFamily.

CVE-ID

CVE-2014-4405: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met schrijven buiten het bereik in de IOHIDFamily-kernelextensie. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4380: cunzhang van Adlab of Venustech

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een kwaadaardig programma kan niet-geïnitialiseerde gegevens uit het kernelgeheugen lezen

Beschrijving: er was een probleem met een niet-geïnitialiseerde geheugentoegang bij de verwerking van IOKit-functies. Dit probleem is verholpen door een verbeterde geheugeninitialisatie

CVE-ID

CVE-2014-4407: @PanguTeam

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van bepaalde velden voor metagegevens van IODataQueue-objecten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van metagegevens.

CVE-ID

CVE-2014-4418: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van bepaalde velden voor metagegevens van IODataQueue-objecten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van metagegevens.

CVE-ID

CVE-2014-4388: @PanguTeam

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een overloop van gehele getallen bij de verwerking van IOKit-functies. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van IOKit API-argumenten.

CVE-ID

CVE-2014-4389: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een lokale gebruiker kan de indeling van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: er waren meerdere problemen met niet-geïnitialiseerd geheugen in de interface van netwerkstatistieken, wat leidde tot de vrijgave van geheugeninhoud. Dit probleem is verholpen door een extra geheugeninitialisatie.

CVE-ID

CVE-2014-4371: Fermin J. Serna van het Google Security Team

CVE-2014-4419: Fermin J. Serna van het Google Security Team

CVE-2014-4420: Fermin J. Serna van het Google Security Team

CVE-2014-4421: Fermin J. Serna van het Google Security Team

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een persoon met een geprivilegieerde netwerkpositie kan een 'denial of service' veroorzaken

Beschrijving: er was een 'race condition' bij de verwerking van IPv6-pakketten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde controle van de vergrendelde status.

CVE-ID

CVE-2011-2391: Marc Heuse

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor onverwachte beëindiging van het systeem of het uitvoeren van willekeurige code in de kernel

Beschrijving: er was een double free-probleem bij de verwerking van Mach-poorten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van Mach-poorten.

CVE-ID

CVE-2014-4375

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor onverwachte beëindiging van het systeem of het uitvoeren van willekeurige code in de kernel

Beschrijving: er was een probleem met lezen buiten het bereik in rt_setgate. Dit kan leiden tot de vrijgave van het geheugen of geheugenbeschadiging. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4408

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: sommige maatregelen voor het versterken van de kernel worden mogelijk omzeild

Beschrijving: de 'vroege' generator van willekeurige getallen die wordt gebruikt bij sommige maatregelen voor het versterken van de kernel was cryptografisch niet veilig. Een deel van de uitvoer ervan werd blootgesteld in de gebruikersruimte, waardoor de versterkende maatregelen konden worden omzeild. Dit probleem is verholpen door de generator van willekeurige getallen te vervangen door een cryptografisch veilig algoritme en een seed van 16 bytes te gebruiken.

CVE-ID

CVE-2014-4422: Tarjei Mandt van Azimuth Security

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met rootbevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met schrijven buiten het bereik in Libnotify. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2014-4381: Ian Beer van Google Project Zero

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een lokale gebruiker kan de bevoegdheden van willekeurige bestanden wijzigen

Beschrijving: syslogd volgde symbolische koppelingen bij het wijzigen van bevoegdheden van bestanden. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van symbolische koppelingen.

CVE-ID

CVE-2014-4372: Tielei Wang en YeongJin Jang van Georgia Tech Information Security Center (GTISC)

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV (3e generatie en nieuwer)

Impact: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2013-6663: Atte Kettunen van OUSPG

CVE-2014-1384: Apple

CVE-2014-1385: Apple

CVE-2014-1387: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1388: Apple

CVE-2014-1389: Apple

CVE-2014-4410: Eric Seidel van Google

CVE-2014-4411: Google Chrome Security Team

CVE-2014-4412: Apple

CVE-2014-4413: Apple

CVE-2014-4414: Apple

CVE-2014-4415: Apple

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.