Safari-extensies installeren op de Mac

Met Safari-extensies kunt u de werking van uw Mac-browser aanpassen.

Safari-extensies voegen functies toe aan Safari, zodat u op het web kunt surfen zoals u wilt. Extensies kunnen nuttige informatie over een webpagina tonen, hoofdpunten van het nieuws weergeven, u helpen bij het gebruik van uw favoriete voorzieningen, de weergave van webpagina's wijzigen en veel meer. Extensies zijn een goede manier om uw browser aan uw eigen wensen aan te passen.

Safari-extensies kunt u vinden en downloaden in de App Store. Alle extensies in de App Store zijn onderzocht en ondertekend en worden gehost door Apple, om uw veiligheid te waarborgen.

Extensies installeren

Om te beginnen installeert u de nieuwste macOS-updates om er zeker van te zijn dat Safari up-to-date is. Om Safari-extensies te kunnen downloaden in de App Store, hebt u Safari 12 of hoger nodig.

Een extensie zoeken en installeren:

1. Open Safari en kies 'Safari' > 'Safari-extensies' in de menubalk.
  2. De App Store wordt nu geopend en de pagina 'Safari-extensies' wordt weergegeven, zoals hierboven afgebeeld. U downloadt en installeert een extensie door op de knop 'Download' of op de prijs te klikken. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Klik op 'Installeer'.
  4. Wanneer de extensie is geïnstalleerd, klikt u op 'Open' en volgt u de aanwijzingen die voor de extensie worden gegeven.

Vervolgens gaat u terug naar Safari om de zojuist geïnstalleerde extensie in te schakelen:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op 'Extensies'.
  3. Selecteer het aankruisvak naast de naam van de extensie.

Extensies die afkomstig zijn uit de App Store, worden automatisch bijgewerkt.

Extensies uitschakelen of verwijderen

Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Extensies'.

• U schakelt een extensie uit door het aankruisvak ervan uit te schakelen.
  • Als u een extensie wilt verwijderen, selecteert u de extensie en klikt u op de knop 'Verwijder installatie'. Als u niet weet wat een extensie doet, of als u niet van plan bent een extensie nog te gebruiken, doet u er goed aan die extensie te verwijderen.

Meer informatie

De meeste webplugins worden niet meer door Safari ondersteund. Om webpagina's sneller te laden, energie te besparen en de veiligheid te verbeteren, is Safari geoptimaliseerd voor materiaal dat de webstandaard HTML5 gebruikt en waarvoor geen plugins vereist zijn. Als u de werking van uw browser wilt aanpassen, kunt u beter Safari-extensies gebruiken in plaats van webplugins.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.