Safari-extensies installeren en beheren op een Mac

Met Safari-extensies kunt u de werking van uw browser aanpassen.

Safari-extensies voegen functies toe aan Safari, zodat u op het web kunt surfen zoals u wilt. Extensies kunnen nuttige informatie over een webpagina tonen, hoofdpunten van het nieuws weergeven, u helpen bij het gebruik van uw favoriete voorzieningen, de weergave van webpagina's wijzigen en veel meer. Extensies zijn een goede manier om uw browser aan uw eigen wensen aan te passen.

Extensies installeren

In de App Store (of de Safari-extensiegalerie) kunt u op uw gemak bladeren door de extensies. U installeert een extensie met één klik. Dit is de veiligste plek om Safari-extensies van te downloaden; alle extensies in de App Store worden namelijk gecontroleerd, ondertekend en beschikbaar gesteld door Apple. Bovendien worden alle extensies die u vanuit de App Store installeert, automatisch bijgewerkt.

Als u op zoek bent naar extensies, opent u Safari en kiest u 'Safari' > 'Safari-extensies' in de menubalk.

• Als u Safari 12 gebruikt, wordt de App Store geopend op de pagina 'Safari-extensies'.
  • Als u een oudere versie van Safari gebruikt, wordt in Safari de webpagina 'Safari-extensiegalerie' geopend.

Extensies bijwerken

Extensies die in Safari 12 zijn geïnstalleerd vanuit de App Store, worden automatisch bijgewerkt, evenals extensies die in OS X Yosemite of hoger zijn geïnstalleerd vanuit de Safari-extensiegalerie in Safari 9, 10 of 11.

U kunt de extensies die via de ontwikkelaar zijn gedownload of met een oudere versie van Safari zijn geïnstalleerd, handmatig bijwerken:

1. Kies in het menu 'Safari' de optie 'Voorkeuren' en klik op 'Extensies'.
  2. Selecteer 'Updates' in de linkerbenedenhoek van het venster. Deze optie verschijnt alleen wanneer er updates beschikbaar zijn.
  3. Klik naast de updates die u wilt installeren, op de knop 'Werk bij'.

Extensies uitschakelen of verwijderen

Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Extensies'. Elke extensie heeft een selectievakje waarmee u de extensie in of uit kunt schakelen.

Als u niet precies weet wat een extensie doet, of als u de extensie niet meer nodig denkt te hebben, klikt u op de Verwijder-knop van die extensie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.