Je iMovie voor Mac-bibliotheek verplaatsen

Als je ruimte wilt vrijmaken op je Mac, kun je je iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat.

Een iMovie-bibliotheek bevat alle media en gegevens die worden gebruikt om films te maken in iMovie. Als je iMovie-bibliotheek groot is en je opslagruimte wilt vrijmaken op je Mac, kun je de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat.

Het is aan te raden om een reservekopie van je Mac te maken voordat je een iMovie-bibliotheek verplaatst.

Als je je bibliotheek verplaatst naar een extern opslagapparaat, heeft dat geen gevolgen voor iMovie Theater-materiaal dat je naar iCloud hebt verplaatst.

Het externe opslagapparaat voorbereiden

Je kunt je bibliotheek opslaan op een extern opslagapparaat zoals een USB- of Thunderbolt-schijf die is geformatteerd als APFS of Mac OS Uitgebreid (journaled). Apple raadt af om iMovie-bibliotheken te bewaren op opslagmedia zoals SD-kaarten en USB-sticks of schijven die in een netwerk worden gedeeld.

Je kunt je bibliotheek niet bewaren op een opslagapparaat dat wordt gebruikt voor Time Machine-reservekopieën.

Een bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat

1. Stop iMovie.

2. Selecteer het externe opslagapparaat in de Finder en kies vervolgens 'Archief' > 'Toon info'.

3. Als de informatie in 'Delen en bevoegdheden' niet zichtbaar is, klik je op het driehoekjeklik je op het driehoekje en zorg je ervoor dat het aankruisvak bij 'Negeer eigendomsrechten op dit volume' ingeschakeld is. Als dit aankruisvak niet ingeschakeld is, klik je op het hangslotklik je op het hangslot, voer je de naam en het wachtwoord van een beheerder in en schakel je het aankruisvak in.

4. Klik op het bureaublad, zodat je zeker weet dat je in de Finder bent, en kies vervolgens 'Ga' > 'Thuismap' in de menubalk bovenaan het scherm.

5. Open de map 'Films' en sleep het bestand 'iMovie-bibliotheek' naar het externe opslagapparaat.

6. Als het bibliotheekbestand is gekopieerd, klik je dubbel op het bibliotheekbestand op het externe opslagapparaat om het te openen in iMovie. Als er een melding wordt weergegeven waarin je wordt gevraagd om iMovie toegang te verlenen tot een verwijderbaar volume, klik je op 'OK'.

• Als je op 'Sta niet toe' hebt geklikt, ga je in de Finder naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik je achtereenvolgens op 'Beveiliging en privacy' en 'Privacy'. Klik in de navigatiekolom op 'Bestanden en mappen' en selecteer bij iMovie 'Verwijderbare volumes'.

7. Controleer of de verplaatste bibliotheek al je media bevat. Sleep vervolgens het originele bestand van de map 'Films' op je Mac naar de prullenmand.

Als je het externe opslagapparaat loskoppelt

Wanneer het externe opslagapparaat wordt aangesloten op de Mac, wordt de bibliotheek die je ernaar hebt verplaatst, automatisch geopend met iMovie. Als je het externe opslagapparaat met de bibliotheek loskoppelt, wordt er in iMovie een nieuwe, lege bibliotheek geopend. Deze bibliotheek wordt bewaard in de map 'Films' op je Mac. iMovie gebruikt die nieuwe locatie vervolgens als opslaglocatie voor alle projecten die je aanmaakt en alle media die je importeert.

Als je de bibliotheek wilt openen die je naar een extern opslagapparaat hebt verplaatst, kun je dat doen nadat je het opslagapparaat opnieuw hebt aangesloten. Vervolgens kun je fragmenten, gebeurtenissen en projecten van de ene bibliotheek naar de andere verplaatsen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.