Uw iMovie voor Mac-bibliotheek verplaatsen

Als u ruimte wilt vrijmaken op uw Mac, kunt u de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een externe harde schijf.

De iMovie-bibliotheek bevat alle media en gegevens die worden gebruikt om films te maken in iMovie. Als uw iMovie-bibliotheek groot is en u ruimte wilt maken op uw Mac, kunt u de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een externe schijf.

Het is aan te raden om een reservekopie van de Mac te maken voordat u de iMovie-bibliotheek verplaatst.

Als u uw bibliotheek verplaatst naar een externe harde schijf, heeft dat geen gevolgen voor iMovie Theater-materiaal dat u naar iCloud hebt verplaatst.

De schijf voorbereiden

U kunt uw bibliotheek bewaren op een extern opslagapparaat, bijvoorbeeld een USB Thunderbolt-station dat geformatteerd is als APFS of Mac OS Uitgebreid (journaled). Apple raadt af om iMovie-bibliotheken te bewaren op externe opslagapparaten zoals SD-kaarten en USB-sticks of schijven die in een netwerk worden gedeeld.

U kunt de bibliotheek niet bewaren op een externe of andere schijf die wordt gebruikt voor Time Machine-reservekopieën.

Een bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat

1. Stop iMovie.
  2. Selecteer de externe schijf in de Finder en kies vervolgens 'Archief' > 'Toon info'.
  3. Als de informatie in 'Delen en bevoegdheden' niet zichtbaar is, klikt u op het driehoekje  en zorgt u ervoor dat het aankruisvak bij 'Negeer eigendomsrechten op dit volume' ingeschakeld is. Als dit niet ingeschakeld is, klikt u op het hangslot  om het te ontgrendelen, geeft u een beheerderswachtwoord op en selecteert u vervolgens het aankruisvak.
  4. Klik op het bureaublad, zodat u zeker weet dat u in de Finder bent, en kies vervolgens 'Ga' > 'Thuismap' in de menubalk bovenaan het scherm.
  5. Open de map 'Films' en sleep het bestand 'iMovie-bibliotheek' naar de externe harde schijf.
  6. Wanneer het bibliotheekbestand is gekopieerd naar de externe schijf, dubbelklikt u op het bibliotheekbestand op het externe station om het te openen met iMovie. Als er een melding wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd om iMovie toegang te verlenen tot een verwijderbaar volume, klikt u op 'OK'.
    Als u op 'Sta niet toe' hebt geklikt, gaat u in de Finder naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u achtereenvolgens op 'Beveiliging en privacy' en 'Privacy'. Klik in de navigatiekolom op 'Bestanden en mappen' en selecteer bij iMovie 'Verwijderbare volumes'.
  7. Controleer of de verplaatste bibliotheek al uw media bevat. Sleep vervolgens het originele bestand van de map 'Films' op de Mac naar de prullenmand.

Als u het externe station loskoppelt

Wanneer de externe schijf wordt aangesloten op de Mac, wordt de bibliotheek die u ernaar hebt verplaatst, automatisch geopend met iMovie. Als u de externe schijf die de bibliotheek bevat, loskoppelt, wordt iMovie geopend met een nieuwe, lege bibliotheek, die wordt aangemaakt in de map 'Films' op de Mac. Alle projecten die u aanmaakt en alle media die u importeert, worden door iMovie automatisch bewaard in de nieuwe bibliotheek.

De bibliotheek die u naar een externe schijf hebt verplaatst, kunt u openen nadat u de externe schijf weer hebt aangesloten. Vervolgens kunt u fragmenten, gebeurtenissen en projecten verplaatsen van de ene bibliotheek naar de andere.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.