Uw iMovie voor Mac-bibliotheek verplaatsen

Als u ruimte wilt maken op uw Mac, kunt u de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een externe harde schijf.

De iMovie-bibliotheek bevat alle media en gegevens die worden gebruikt om films te maken in iMovie. Als uw iMovie-bibliotheek groot is en u ruimte wilt maken op uw Mac, kunt u de iMovie-bibliotheek verplaatsen naar een externe schijf.

Het is aan te raden om een reservekopie van de Mac te maken voordat u de iMovie-bibliotheek verplaatst.

Verplaatsen van de bibliotheek naar een externe harde schijf heeft geen gevolgen voor Theater-materiaal dat u hebt geüpload naar iCloud.

De schijf voorbereiden

U kunt uw bibliotheek bewaren op een extern opslagapparaat, bijvoorbeeld een USB-, FireWire- of Thunderbolt-schijf die is geformatteerd als 'Mac OS Uitgebreid (journaled)'. Apple raadt af om iMovie-bibliotheken te bewaren op externe opslagapparaten zoals SD-kaarten en USB-sticks of schijven die in een netwerk worden gedeeld.

U kunt de bibliotheek niet bewaren op een externe of andere schijf die wordt gebruikt voor Time Machine-reservekopieën.

Een bibliotheek verplaatsen naar een extern opslagapparaat

1. Stop iMovie
  2. Selecteer de externe schijf in de Finder en kies vervolgens 'Archief' > 'Toon info'.
  3. Als de informatie onder 'Delen en bevoegdheden' niet zichtbaar is, klikt u op  en controleert u of het aankruisvak 'Negeer eigendomsrechten op dit volume' is ingeschakeld. Als dit niet is ingeschakeld, klikt u op  om het te ontgrendelen, voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in en schakelt u het aankruisvak in.
  4. Klik op het bureaublad zodat u zeker weet dat u in de Finder zit en kies 'Ga' > 'Thuismap' in de menubalk boven in het scherm.
  5. Open de map 'Films' en sleep het bestand 'iMovie-bibliotheek' naar de externe harde schijf.
  6. Wanneer het bibliotheekbestand is gekopieerd naar de externe schijf, dubbelklikt u op het bibliotheekbestand om het te openen met iMovie.
  7. Controleer of de gekopieerde bibliotheek al uw media bevat en sleep vervolgens het oorspronkelijke bestand in de map 'Films' op de Mac naar de prullenmand.

Wanneer de externe schijf wordt aangesloten op de Mac, wordt de bibliotheek die u ernaar hebt verplaatst, automatisch geopend met iMovie. Als u de externe schijf die de bibliotheek bevat, loskoppelt, wordt iMovie geopend met een nieuwe, lege bibliotheek, die wordt aangemaakt in de map 'Films' op de Mac. Alle projecten die u aanmaakt en alle media die u importeert, worden door iMovie automatisch bewaard in de nieuwe bibliotheek. De bibliotheek die u naar een externe schijf hebt verplaatst, kunt u openen nadat u de externe schijf weer hebt aangesloten. Daarna kunt u videofragmenten, gebeurtenissen en projecten verplaatsen van de ene bibliotheek naar de andere.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.