Registratie bij iMessage op de iPhone of online opzeggen

Als u bent overgeschakeld op een telefoon die niet van Apple is en geen sms/mms-berichten ontvangt, moet u de registratie bij iMessage mogelijk opzeggen.

Registratie bij iMessage opzeggen op de iPhone

Als u de iPhone nog hebt, kunt u de registratie bij iMessage aan de hand van de volgende stappen opzeggen:

1. Als u uw simkaart hebt overgezet van de iPhone naar een telefoon die niet van Apple is, doet u de simkaart terug in de iPhone.
  2. Zorg ervoor dat u verbinding hebt met het mobiele datanetwerk.
  3. Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel iMessage uit.

Registratie bij iMessage online opzeggen

Als u geen toegang hebt tot uw iPhone, kunt u de registratie bij iMessage online opzeggen. Als de opzegging is voltooid, wordt uw telefoonnummer verwijderd uit de iMessage-voorzieningen. U zou direct na de opzegging sms-berichten moeten kunnen ontvangen, maar bij sommige Apple-apparaten duurt het mogelijk een paar uur voordat wordt herkend dat u iMessage niet gebruikt als u een bericht verzendt.

Als iemand een iMessage naar uw Apple ID stuurt, komt dit binnen op uw andere Apple-apparaten. Als iemand een tekstbericht naar uw telefoonnummer verstuurt, krijgt u het bericht alleen op uw telefoon.