Als uw koptelefoon niet werkt met uw iPhone, iPad of iPod touch

Krijg hulp als u geen geluid in uw koptelefoon hoort, als uw microfoon niet werkt of als de knoppen op uw afstandsbediening niet werken.

Controleer op vuil, schade of losse verbindingen

1. Controleer op vuil in de koptelefoonpoort op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Controleer de kabel, connector, afstandsbediening en oordopjes van de koptelefoon op schade, zoals slijtage of breuken.
  3. Controleer op vuil in de rasters van de oordopjes. Verwijder vuil door alle openingen af te vegen met een kleine, schone en droge borstel met zachte borstelharen.
  4. Sluit uw koptelefoon weer stevig aan op het apparaat. Als uw iOS-apparaat een hoesje heeft, verwijdert u het hoesje voor een goede aansluiting.

Als de koptelefoon nog steeds niet werkt, volgt u de onderstaande stappen voor het probleem.

Als u geen geluid hoort of maar één kant van uw koptelefoon werkt

1. Pas het volume aan met behulp van de volumeknoppen op uw iOS-apparaat of gebruik de volumeschuifknop in het bedieningspaneel
  2. Probeer een andere koptelefoon om te controleren of uw huidige koptelefoon moet worden vervangen. Als de andere koptelefoon werkt, neemt u contact op met de fabrikant van de oorspronkelijke koptelefoon en vraagt u of u een vervanging nodig hebt. Als de tweede koptelefoon niet werkt, neemt u contact op met Apple Support

Als uw apparaat vastzit in de koptelefoonmodus

Als uw koptelefoon is losgekoppeld van uw iOS-apparaat en u nog steeds de indicator voor koptelefoonvolume op het scherm ziet, vraagt u om hulp.

Als uw microfoon niet werkt

1. Controleer of uw koptelefoon een ingebouwde microfoon heeft.
  2. Controleer de microfoon op blokkeringen, zoals vuil, pluisjes of kunststof verpakking.
  3. Probeer een andere koptelefoon om te controleren of uw huidige koptelefoon moet worden vervangen. Als de andere koptelefoon werkt, neemt u contact op met de fabrikant van de oorspronkelijke koptelefoon en vraagt u of u een vervanging nodig hebt. Als de andere koptelefoon niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als de knoppen op uw Apple EarPods niet werken

1. Controleer of er vuil zit in de opening tussen het bovenste en het onderste deel van de behuizing van de afstandsbediening.
    Een afstandsbediening op de kabel van de Apple EarPods
  2. Tik zachtjes op de afstandsbediening om het vuil eruit te halen. Als u nog steeds vuil ziet, veegt u dit weg met een schone, droge borstel met zachte borstelharen.

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als uw koptelefoon niet wordt gedetecteerd

Als u uw koptelefoon aansluit, maar het geluid via de luidsprekers van uw apparaat wordt afgespeeld, sluit u een andere koptelefoon aan. Als hetzelfde gebeurt, laat u uw apparaat nakijken bij een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider, of neemt u contact op met Apple Support.