Als 'Vraag om te kopen' niet werkt

Meer informatie over wat u moet doen als u geen 'Vraag om te kopen'-meldingen ziet of als uw kind de melding 'Kan geen toestemming vragen' ziet na het indienen van een aanvraag om een aankoop te doen bij het hoofd van de gezinsgroep.

Als u geen 'Vraag om te kopen’-aanvragen ziet

Als u een 'Vraag om te kopen'-melding over het hoofd ziet, kunt u het verzoek terugvinden in het berichtencentrum op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u de 'Vraag om te kopen'-aanvragen nog altijd niet ziet, controleert u met welke Apple ID u bent aangemeld, controleert u de instellingen voor Delen met gezin, en controleert u of u een ondersteund apparaat gebruikt.

Open het berichtencentrum op uw iPhone, iPad of iPod touch

• Vanaf het toegangsscherm: veeg vanaf het midden van het scherm omhoog.
  • Vanaf elk ander scherm: veeg vanaf het midden van de bovenkant van het scherm omlaag.

Open het berichtencentrum op uw Mac

Klik op het symbool 'Berichtencentrum' Berichtencentrum in de rechterbovenhoek van uw scherm of veeg met twee vingers naar links vanaf de rechterrand van uw trackpad. Klik vervolgens op 'Meldingen' bovenaan het berichtencentrum.

Als uw kind het bericht 'Kan geen toestemming vragen' ziet

Als Vraag om te kopen is ingeschakeld en uw kind het hoofd van uw gezinsgroep om goedkeuring vraagt voor een aankoop in de iTunes Store en App Store, ziet uw kind mogelijk het bericht 'Kan geen toestemming vragen. Je kunt geen toestemming vragen, omdat je met iCloud- en iTunes-accounts bent aangemeld die niet aan elkaar gekoppeld zijn.'

Wanneer u dit bericht ziet, controleert u met welke Apple ID u bent ingelogd, controleert u de instellingen van 'Delen met gezin' en zorgt u ervoor dat u een ondersteund apparaat gebruikt.

Controleer welke Apple ID u voor aankopen gebruikt.

Zorg ervoor dat u bij de iTunes Store en App Store bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin. Lees hoe u uw eigen Apple ID gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin' en tik op uw naam.
  2. Noteer welke Apple ID u gebruikt.
  3. Ga terug naar 'Instellingen'.
  4. Tik op '[uw naam]' > 'iTunes Store en App Store'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens naast uw naam op 'Details'.
  3. Noteer welke Apple ID u gebruikt voor gezinsaankopen.
  4. Open App Store. Klik op '[uw naam]' > 'Bekijk informatie'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Op een Apple TV

1. Ga in het beginscherm naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'iCloud'.
  2. Kies uw naam. Noteer de Apple ID.
  3. Klik op de menuknop van de afstandsbediening van de Apple TV om terug te gaan naar het scherm 'Gebruikers en accounts'.
  4. Kies de account van '[uw naam]'.
  5. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Als u het gezinshoofd bent, kunt u naar uw 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' gaan om te zien of 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor de accounts van uw gezinsleden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  3. Als u het gezinshoofd bent, moet u ervoor zorgen dat 'Delen van aankopen' is ingeschakeld. Vervolgens kunt u op de naam van een gezinslid tikken om te zien of 'Vragen om te kopen' is ingeschakeld voor de account.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.
  3. Als u het gezinshoofd bent, klikt u op 'Delen van aankopen' en zorgt u ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld. Klik vervolgens op 'Gezin' om te zien of 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor de accounts van uw gezinsleden.

Zorg ervoor dat u een ondersteund apparaat gebruikt

Voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger en een Mac met OS X Yosemite of hoger nodig. Wanneer u een aankoop probeert te doen op een niet-ondersteund apparaat, wordt u toch nog gevraagd toestemming te vragen. U krijgt echter geen melding wanneer het gezinshoofd het verzoek goedkeurt of afwijst. Als het gezinshoofd de aankoop verricht en het materiaal niet automatisch wordt gedownload, kunt u nogmaals tikken op de prijs om het item te downloaden.

Meer informatie

• Als 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor uw account, kunt u geen iTunes Match, iTunes-cadeaus of donaties kopen.
  • Als 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld voor uw Apple ID, maar u materiaal downloadt van eerdere aankopen die door een ander gezinslid zijn gedaan, krijgt u geen 'Vraag om te kopen'-aanwijzing. Als u een productcode inwisselt, krijgt u ook geen 'Vraag om te kopen'-aanwijzingen.
  • Lees meer over Delen met gezin.
  • Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met Apple Support