Als u een reparatie of vervanging nodig hebt voor een apparaat dat is ingeschreven voor Apple School Manager of Apple Business Manager

Lees hier wat u moet doen om apparaten of computers te repareren of vervangen via Apple School Manager of Apple Business Manager.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Voor meer informatie over het beheren van reparaties met Apple Business Essentials raadpleegt u de gebruikershandleiding voor Apple Business Essentials.

Als het gaat om een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV die u wilt repareren of vervangen

Voordat u een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV ter reparatie opstuurt of inlevert, moet u de toewijzing ervan opheffen in uw MDM-server in Apple School Manager of de toewijzing ervan opheffen in uw MDM-server in Apple Business Manager. Als u dit niet doet, wordt het apparaat mogelijk ongerepareerd naar u geretourneerd. U kunt het apparaat opnieuw toewijzen aan de MDM-server nadat het is gerepareerd.

Als Apple of een erkende Apple serviceprovider een bij Apple School Manager of Apple Business Manager ingeschreven iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV vervangt, verschijnt het vervangende apparaat gewoonlijk binnen twee uur in Apple School Manager of Apple Business Manager. U kunt het vervangende apparaat toewijzen aan uw MDM-server.

Als het gaat om de reparatie van een Mac

Als de Mac is ingeschreven bij Apple School Manager of Apple Business Manager, blijft deze ingeschreven wanneer u hem laat repareren.