Over de beveiligingsinhoud van iTunes 11.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 11.2 beschreven.

Deze update kan worden gedownload en geïnstalleerd via Software-update of vanaf de Apple Support-website.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 11.2

• iTunes

Beschikbaar voor: Windows 8, Windows 7, Vista en XP SP3 of hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan de inloggegevens voor iTunes verkrijgen

Beschrijving: Set-Cookie HTTP-headers worden verwerkt zelfs als de verbinding is verbroken voordat de headerregel is voltooid. Een aanvaller kan beveiligingsinstellingen uit de cookie halen door de verbinding geforceerd te verbreken voordat de beveiligingsinstellingen worden verzonden, om vervolgens de waarde van de onbeschermde cookie te verkrijgen. Dit probleem is verholpen door onvolledige HTTP-headerregels te negeren.

CVE-ID

CVE-2014-1296

• iTunes

Beschikbaar voor: Windows 8, Windows 7, Vista en XP SP3 of hoger

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd audio- of filmbestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij het parseren van MP4-bestanden door iTunes. Dit probleem is verholpen door middel van extra bounds checking.

CVE-ID

CVE-2014-8842: Karl Smith van NCC Group

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.