De gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch kopiëren naar een apparaat met minder capaciteit

Lees hier hoe u uw materiaal kunt optimaliseren en uw opslagruimtegebruik kunt beperken, zodat u het materiaal kunt kopiëren naar een apparaat met minder opslagruimte.

Opslagruimte controleren

Controleer hoeveel opslagcapaciteit van het huidige apparaat wordt gebruikt voordat u de gegevens naar een ander apparaat kopieert. Als het nieuwe apparaat voldoende ruimte heeft voor de nieuwe gegevens, kunt u de gegevens naar het nieuwe apparaat kopiëren zonder iets te moeten verwijderen.

Als u de gegevens naar een apparaat met minder capaciteit kopieert, moet u wellicht een deel van het bestaande materiaal optimaliseren of verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > en tik op '[Apparaat]-opslag' om te zien wat de meeste ruimte op het apparaat inneemt. Meer informatie over gebruik van opslagruimte op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Een iPhone met het scherm '[Apparaat]-opslag'. Hier kunt u zien welke apps en voorzieningen de meeste ruimte op uw apparaat gebruiken.

Uw opslag beheren

Er zijn enkele manieren om de gebruikte opslagruimte op het apparaat te beheren of te beperken.

Audio, films, series en boeken

Lees hoe u muziek, films, tv-programma's en boeken verwijdert van uw apparaat.

Foto's en video's

Importeer de foto's en video's van de filmrol naar uw computer om de hoeveelheid ruimte te beperken die door uw foto's en video's wordt gebruikt. Nadat u de foto's in de filmrol hebt geïmporteerd, kunt u ze als volgt verwijderen:

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de knop 'Prullenmand' .

Als u de foto's hebt verwijderd maar ze toch nog op het apparaat wilt bekijken, synchroniseert u ze vanaf de fotobibliotheek. Als u de fotobibliotheek synchroniseert naar uw computer, worden de gesynchroniseerde foto's geoptimaliseerd om ruimte te besparen. U kunt ook een kleinere selectie uit uw fotobibliotheek synchroniseren om ruimte te besparen.

Apps

Ga als volgt te werk om de opslagruimte te beperken die door uw apps wordt gebruikt: