De gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch kopiëren naar een apparaat met minder capaciteit

Lees hier hoe u de inhoud van een apparaat kunt optimaliseren en de ingenomen ruimte kunt beperken zodat u de inhoud kunt kopiëren naar een apparaat met minder opslagruimte.

Opslagruimte controleren

Controleer hoeveel opslagcapaciteit van het huidige apparaat wordt gebruikt voordat u de gegevens naar een ander apparaat kopieert. Als het nieuwe apparaat voldoende ruimte heeft voor de nieuwe gegevens, kunt u de gegevens naar het nieuwe apparaat kopiëren zonder iets te moeten verwijderen.

Als u de gegevens naar een apparaat met minder capaciteit kopieert, moet u wellicht een deel van de bestaande inhoud optimaliseren of verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > en tik op '[Apparaat]-opslag' om te zien wat de meeste ruimte op het apparaat inneemt. Lees meer over het gebruik in iOS.

Uw opslag beheren

Er zijn enkele manieren waarop u de gebruikte opslagruimte op het apparaat kunt beheren of beperken.

Audio, films, series en boeken

Minder ruimte gebruiken met audio, films, series en boeken:

Foto's en video's

Importeer de foto's en video's in de filmrol naar de computer om minder ruimte te gebruiken met foto's en video's. Nadat u de foto's in de filmrol hebt geïmporteerd, kunt u ze als volgt verwijderen:

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Tik op prullenmand-symbool.

Als u de foto's hebt verwijderd maar ze toch nog op het apparaat wilt bekijken, synchroniseert u ze vanaf de iTunes-bibliotheek. iTunes optimaliseert de gesynchroniseerde foto's voor het apparaat waardoor ruimte wordt bespaard. U kunt ook een kleinere selectie uit uw fotobibliotheek synchroniseren.

Apps

Minder ruimte gebruiken met apps:

Daarnaast kunt u het aantal andere gegevens verminderen met deze stappen:

• Start het apparaat opnieuw op: iOS wist gegevens in het cachegeheugen en optimaliseert het systeem wanneer u het apparaat uit- en inschakelt.
  • Synchroniseer het apparaat met iTunes: De synchronisatie kopieert gegevens, zoals logbestanden, van het apparaat naar de computer. Hierdoor nemen de andere gegevens mogelijk minder ruimte in.