De gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch kopiëren naar een apparaat met minder capaciteit

Met deze tips kunt u de inhoud van een apparaat optimaliseren en de ingenomen ruimte beperken zodat u de inhoud kunt kopiëren naar een apparaat met minder opslagruimte.

Controleer hoeveel capaciteit van het huidige apparaat wordt gebruikt alvorens de gegevens naar een ander apparaat te kopiëren. Als het nieuwe apparaat voldoende ruimte heeft voor de nieuwe gegevens, kunt u de gegevens naar het nieuwe apparaat kopiëren zonder iets te moeten verwijderen.

Als u de gegevens naar een apparaat met minder capaciteit kopieert, moet u wellicht een deel van de bestaande inhoud optimaliseren of verwijderen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik > Beheer opslag om te zien welke soort bestanden de meeste ruimte op het apparaat inneemt. Lees meer over het gebruik in iOS.

Gebruik één of meerdere van deze opties om minder ruimte te verbruiken:

Audio, films, series en boeken

Foto’s en video’s

Apps

Anders

U kunt het aantal andere gegevens verminderen op deze manieren:

• Start het apparaat opnieuw op: iOS wist gegevens in het cachegeheugen en optimaliseert het systeem wanneer u het apparaat uit- en inschakelt.
  • Synchroniseer het apparaat met iTunes: de synchronisatie kopieert gegevens, zoals logbestanden, van het apparaat naar de computer. Hierdoor nemen de andere gegevens mogelijk minder ruimte in.