Koppelingen aanmaken en opmaken in iBooks Author

Lees hier hoe u koppelingen aanmaakt, koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek toevoegt of koppelingen naar andere boeken toevoegt.

Volg de onderstaande stappen om in iBooks koppelingen aan te maken, koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek toe te voegen of koppelingen naar een ander boek toe te voegen.

U kunt ook koppelingen toevoegen aan afbeeldingen of koppelingen naar specifieke hoofdstukken, secties of paginanummers aanmaken.

Een koppeling aanmaken

1. Selecteer de tekst of de afbeelding waarvoor u een koppeling wilt aanmaken.
  2. Als Koppelingsinfo niet is geopend, klikt u in de knoppenbalk achtereenvolgens op Info en op de knop Koppelingsinfo.
  3. Klik in de Koppelingsinfo op Koppeling.
  4. Kies ‘Activeer als koppeling’.
  5. Kies Webpagina en voer de koppeling in het veld URL in.

Koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek in een HTML-widget toevoegen

Koppelingen in hetzelfde boek in een HTML-widget gebruiken een standaardstructuur: ibooks://#type koppeling(inhoudsnummer).

• ibooks://#: alle koppelingen in hetzelfde boek beginnen met ibooks://#
  • type koppeling: het inhoudstype waarnaar de koppeling verwijst (pagina, hoofdstuk of type figuur)
  • inhoudsnummer: het nummer van het inhoudstype waarnaar de koppeling verwijst

Bijvoorbeeld:

• Als u een koppeling naar pagina 10 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#page(10)
  • Als u een koppeling naar hoofdstuk 5 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#chapter(5)
  • Als u een koppeling naar hoofdstuk 5, sectie 2 wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#chapter(5.2)
  • Als u een koppeling naar figuur 2.2 in Galerie wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#gallery(2.2)
  • Als u een koppeling naar figuur 1.3 in Recensie wilt aanmaken, gebruikt u ibooks://#review(1.3)

Koppelingen naar een ander boek in iBooks toevoegen

Als u een koppeling naar een ander boek in iBooks wilt aanmaken, moet u het artikelnummer van het boek kennen. Zoek het artikelnummer van een boek op de desbetreffende webpagina van iTunes Preview en kijk naar het nummer in de URL. Bij de URL https://itunes.apple.com/nl/book/e.-o.-wilsons-life-on-earth/id888107968?mt=13 is het artikelnummer 888107968. Een koppeling naar dit boek is dus ibooks://assetid/888107968.

Als het andere boek in iBooks Author is aangemaakt, kunt u een koppeling naar een specifieke locatie in het boek aanmaken door de structuur in het bovenstaande onderdeel ‘Koppelingen naar andere delen van hetzelfde boek in een HTML-widget toevoegen’ te gebruiken. Voeg gewoon het artikelnummer aan de koppeling toe. Bijvoorbeeld:

• ibooks://assetid/888107968#page(10)
  • ibooks://assetid/888107968#chapter(2)

Koppelen naar een specifiek onderdeel van een ander boek wordt alleen ondersteund bij boeken met een andere structuur dan ePub en die in iBooks Author zijn aangemaakt. Als u het artikelnummer van een ePub gebruikt en een paginanummer opgeeft, wordt de ePub geopend maar niet op de juiste pagina. U kunt ook koppelingen met het artikelnummer in andere programma’s gebruiken, zoals Mail en iTunes U. De koppelingen worden dan in iBooks geopend.