Externe voorzieningen, poorten en connectors van Mac Pro (eind 2013)

Lees hier meer over de externe voorzieningen, poorten en connectors van een Mac Pro (eind 2013).

Alle afgebeelde poorten en connectors vindt u op het Input/Output-paneel (I/O).

No alt supplied for Image

Mini-aansluiting voor geluidsuitvoer (digitaal/analoog)

De poort voor geluidsuitvoer is een mini-aansluiting van 1/8" met ondersteuning voor stereo analoge audio en digitale S/PDIF-glasvezelkabels. De audioapparaten die u op deze poort aansluit, vindt u in Systeemvoorkeuren > Geluid > Uitvoer. Deze poort ondersteunt geen headsets of microfoons.

Mini-aansluiting voor koptelefoon

De uitvoerpoort voor de koptelefoon is een mini-aansluiting van 1/8" met ondersteuning voor koptelefoons en headsets. Wanneer u een koptelefoon op deze poort aansluit, wordt het geluid doorverwezen van de interne luidsprekers naar de koptelefoon. De koptelefoons verschijnen in Systeemvoorkeuren > Geluid > Uitvoer. Als de headset een microfoon heeft, verschijnt deze in Systeemvoorkeuren > Geluid > Invoer. iPhone-headsets met een microfoon en ingebouwde regelaars worden ondersteund. Apparaten voor digitale uitvoer worden op deze poort niet ondersteund.

Vergrendeling van de behuizing

Deze bevestigt de behuizing aan de kern van het systeem. Tijdens normaal gebruik moet de behuizing zijn bevestigd. Als u de computer wilt inschakelen, moet de behuizing zich op zijn plaats bevinden.

USB 3-poorten (4)

De Mac Pro (eind 2013) heeft in totaal vier USB 3-poorten. Op deze poorten kunt u USB 3-, USB 2- en USB 1.1-apparaten aansluiten.

De USB-poorten hebben USB-connectors van het type A die elk vier pinnen hebben. USB 3 (ook gekend als ‘SuperSpeed USB’) kan gegevens overzetten aan een snelheid van maximum 5 Gbps. USB 3-apparaten kunnen tot 900 mA stroom verbruiken (in vergelijking met de 500 mA die een USB 2.0-apparaat verbruikt). Gebruik USB 3.0-kabels om deze functionaliteit te benutten. Voor volledige informatie over het gebruik van USB 3-apparaten raadpleegt u Veelgestelde vragen over het gebruik van USB 3-apparaten op Mac-computers.

Thunderbolt 2-poorten (6)

Thunderbolt is een revolutionaire I/O-technologie die via één enkele, compacte poort ondersteuning biedt voor beeldschermen met een hoge resolutie en gegevensapparaten die hoge prestaties leveren.

De Mac Pro (eind 2013) heeft zes Thunderbolt 2-poorten die zijn aangesloten met drie afzonderlijke Thunderbolt 2-controllers. Elke poort ondersteunt een gegevensdoorvoer van maximaal 20 Gb/s via ‘channel bonding’. Thunderbolt ondersteunt maximum zes apparaten per poort, wat een totaal van 36 aangesloten apparaten op de Mac Pro betekent.

Thunderbolt 2 is achterwaarts en voorwaarts compatibel met Thunderbolt-apparaten. Thunderbolt-apparaten kunnen dus worden aangesloten op Thunderbolt 2-poorten en Thunderbolt 2-apparaten kunnen worden aangesloten op Thunderbolt-poorten met Thunderbolt-snelheden.

De Thunderbolt-poorten van een Mac Pro (eind 2013) ondersteunen ook de volgende technologieën.

• Mini DisplayPort-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort-kabel.

• Support voor 5K-beeldscherm met dubbele kabel (vereist OS X v10.10.3 of hoger).

• DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter.

• VGA-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter.

• Dual-Link DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter. Dit biedt ondersteuning voor een 30-inch Apple Cinema HD Display.

• HDMI-audio- en video-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter van een andere fabrikant.

Gigabit Ethernet-poorten (2)

Er zijn twee ingebouwde 10/100/1000 Gigabit Ethernet-poorten. U kunt deze gebruiken om de Ethernet-kabel van een kabel- of DSL-modem, hub, switch, router of andere Mac-computer aan te sluiten. De Ethernet-poort ondersteunt ook Jumbo-frames. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-TX- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen Ethernet/crossover-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.

HDMI-poort

Gebruik de HDMI-poort om een compatibel HDMI-beeldscherm, tv of projector aan te sluiten. De Mac Pro ondersteunt HDMI 1.4 om UltraHD- en 4K-beeldschermen te kunnen aansluiten. De HDMI-poort ondersteunt de volgende resoluties.

• resolutie van 1080p bij 60 Hz

• resolutie van 3840 x 2160 bij 30 Hz

• resolutie van 4096 x 2160 bij 24 Hz