Documenten als een pakket of als een afzonderlijk bestand bewaren in Pages, Numbers of Keynote

In Pages, Numbers en Keynote kunt u kiezen hoe u uw bestanden wilt bewaren voor de grootst mogelijke compatibiliteit.

Als u in Pages, Numbers of Keynote werkt en een bestand hebt aangemaakt dat groter is dan 500 MB, presteert de app beter als u dit document als pakket bewaart. Een pakket is een verzameling bestanden die op de Mac wordt gelezen als één bestand. Deze versies van Pages, Numbers en Keynote bewaren standaard de bestanden automatisch als één bestand op de harde schijf.

Als de app minder goed presteert en u het bestand niet wilt versturen via of bewaren in een internetvoorziening van een andere aanbieder (niet in iCloud), bewaart u het als pakket. In het andere geval is het beter om het als afzonderlijk bestand te bewaren.

Als een pakket of een afzonderlijk bestand bewaren

Als u geen gebruikmaakt van Apple File System (APFS) of als u een oudere versie van Pages, Numbers of Keynote hebt, ziet u mogelijk het volgende bericht wanneer uw document groter is dan 500 MB:

• Pages: 'Wil je dit document als pakket bewaren?'
     Waarschuwingsscherm van Pages
  • Numbers: 'Wil je deze spreadsheet als pakket bewaren?'
     Waarschuwingsscherm van Numbers
  • Keynote: 'Wil je deze presentatie als pakket bewaren?'
     Waarschuwingsscherm van Keynote

Kies 'Bewaar afzonderlijk bestand' in de volgende gevallen:

• Als u uw document wilt versturen naar een internetvoorziening anders dan iCloud, zoals iTunes U, Dropbox, Gmail of een andere website waarnaar u bestanden kunt uploaden via de webbrowser.

Kies 'Gebruik pakket' in de volgende gevallen:

• Als u het document bewaart op de harde schijf.
  • Als er bij het bewerken van het document een draaiwiel verschijnt of als het bewerken van het document traag verloopt.

U kunt op elk moment schakelen tussen een afzonderlijk bestand en een pakket. Open het bestand. Kies vervolgens 'Archief' > 'Geavanceerd' > 'Wijzig bestandstype' en selecteer het type dat u wilt gebruiken.

Als uw pakket beschadigd is en niet kan worden geopend

Documenten die zijn opgeslagen als pakket raken soms beschadigd wanneer ze worden geüpload naar voorzieningen voor e-mail- of bestandsdeling. Als u probeert het bestand te openen, ziet u deze waarschuwing:

Als u dit bericht krijgt, vraagt u de eigenaar van het bestand om het te bewaren als afzonderlijk bestand en het naar u te versturen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.