Wat betekenen 'Overig' en 'Wisbaar' in Over deze Mac?

Het tabblad 'Opslag' in Over deze Mac toont hoeveel opslagruimte bepaalde bestanden ongeveer in beslag nemen op elk van uw aangesloten schijven.

Selecteer 'Over deze Mac' in het Apple-menu () en vervolgens het tabblad 'Opslag' voor inzicht in het gebruik van opslagruimte op uw Mac.Elk segment van de balk is een schatting van de opslagruimte die een categorie bestanden in beslag neemt. Beweeg met uw muis over elk segment om meer details weer te geven.

• In OS X El Capitan en oudere besturingssystemen bestaat 'Overig' uit bestanden die uw Mac niet kan indelen in een andere categorie. Dit zijn onder meer bestanden in schijfimages en archieven, gegevens die zijn opgeslagen door apps als Contacten en Kalender, invoegtoepassingen voor apps en extensies. Wanneer uw Mac in Veilige modus is, worden alle bestanden als 'Overig' gecategoriseerd.

• In macOS Sierra verschijnt 'Wisbare' inhoud wanneer u Optimaliseer Mac-opslag hebt ingeschakeld. Dit is opslagruimte die uw Mac automatisch kan vrijmaken wanneer u opslagruimte nodig hebt. Bestanden die gemarkeerd zijn als Wisbaar kunnen altijd opnieuw worden gedownload.