OS X Server: upgrade en migratie vanaf Mavericks of Mountain Lion

Lees hier hoe u de upgrade of migratie naar OS X Server in Yosemite uitvoert vanaf OS X Server in Mavericks of Mountain Lion.

Voordat u begint

Voordat u een upgrade of migratie start, verzekert u zich ervan dat u een volledige en geteste reservekopie of kloon van de werkende serverinstallatie en gegevens hebt.

Als u bijwerkt of migreert vanaf Lion Server of Mac OS X Server v10.6, raadpleegt u dit artikel.

Een upgrade of migratie plannen

Zorg ervoor dat de doelserver voldoet aan de systeemvereisten voor zowel OS X Yosemite als OS X Server. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van OS X Server op de doelserver installeert.

Zorg ervoor dat DNS- of DHCP-servers waarop de server vertrouwt, blijven werken tijdens het proces. Als u Xsan gebruikt, zorgt u ervoor dat u geheel herleidbare hostnamen in het metagegevensnetwerk hebt.

Als u een externe server wilt bijwerken of migreren, moet u de server kunnen beheren met Schermdeling of Apple Remote Desktop.

Wanneer u een Open Directory-hoofdserver bijwerkt, volgt u de instructies in dit artikel. Belangrijk: het algemeen wachtwoordenbeleid voor netwerkgebruikersaccounts wordt bij de upgrade of migratie naar OS X Server (Yosemite) niet behouden. Noteer het algemeen wachtwoordenbeleid alvorens de upgrade of migratie uit te voeren en pas nadien dezelfde instellingen in het programma Server toe.

Voorzieningengegevens

Bij een upgrade of migratie worden de voorzieningengegevens en instellingen behouden. Voorzieningengegevens die op de standaardlocatie zijn bewaard, blijven op de standaardlocatie voor voorzieningengegevens in de directory /Bibliotheek/Server/. Voorzieningengegevens die worden bewaard op een alternatieve locatie blijven op die alternatieve locatie.

Een upgrade van Server uitvoeren

U kunt de upgrade naar OS X Server in Yosemite vanaf OS X Server in Mavericks of Mountain Lion uitvoeren door eerst OS X Yosemite te installeren en vervolgens het programma Server v4.0.

Voor de upgrade:

1. Download en installeer OS X Yosemite vanaf de Mac App Store.

2. Volg de instructies in het OS X-installatieprogramma.

3. Configureer na de installatie de computer met behulp van de configuratie-assistent.

4. Migreer indien nodig de servergegevens vanaf een andere computer als onderdeel van de configuratie-assistent.

5. Koop, download en installeer Server vanaf de Mac App Store wanneer de installatie, configuratie en migratie zijn voltooid.

6. Open het programma Server en volg de instructies op het scherm om de upgrade te voltooien.

De Server migreren

U kunt migreren vanaf OS X Server in Mavericks of Mountain Lion naar een andere computer met OS X Yosemite. Gebruik de configuratie-assistent of Migratie-assistent van Yosemite om de gegevens over te zetten voordat u het programma Server opent.

U kunt servergegevens migreren met een van de volgende methoden:

• Een verbonden server in de Doelschijfmodus

• Een lokale harde schijf of partitie met OS X Server

• Een lokale Time Machine-reservekopie van OS X Server

De migratie via een netwerkverbinding, hetzij vanaf een bestaande server hetzij vanaf een Time Machine-reservekopie, is geen geldige optie voor OS X Server.

De server migreren:

1. Gebruik de configuratie-assistent op een nieuwe Mac of open de Migratie-assistent in de map Hulpprogramma's.

2. Volg de instructies op het scherm. Selecteer een ondersteunde verbindingsmethode wanneer u hierom wordt gevraagd.

3. Download en installeer Server vanaf de Mac App Store wanneer de migratie is voltooid.

4. Open het programma Server en volg de instructies op het scherm om de serverconfiguratie te voltooien.

Als u het programma Server opent voordat u servergegevens migreert, verwijdert u het programma Server vóór de migratie en installeert u het opnieuw wanneer de migratie is voltooid.