Hoe iOS het draadloze netwerk kiest waarmee automatisch verbinding wordt gemaakt

Wanneer u automatisch verbinding maakt met netwerken, begint iOS met de voorkeursnetwerken, gevolgd door de privénetwerken en tot slot de openbare netwerken.

Wanneer uw iOS-apparaat Service Set Identifiers (SSID's) beoordeelt en bepaalt met welk netwerk automatisch verbinding moet worden gemaakt, worden de pogingen tot het maken van een verbinding in deze volgorde uitgevoerd:

1. Het voorkeursnetwerk
  2. Het privénetwerk waarmee u het laatst verbinding hebt gemaakt
  3. Een privénetwerk
  4. Een openbaar netwerk

Openbare netwerken zijn bedoeld voor algemene toegang op openbare plaatsen, zoals een hotel, luchthaven of café. Enkele andere voorbeelden zijn Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM of wifiverbindingen die worden verschaft door sommige aanbieders van mobiele telefonie en kabelaanbieders. Privénetwerken zijn alle overige netwerken, waaronder netwerken die worden geïnstalleerd in woningen en kantoren en de Persoonlijke hotspot op uw iOS-apparaat.

Bekende netwerken krijgen een 'score' op basis van uw handelingen. Als u handmatig overschakelt op een SSID, wordt de score daarvan verhoogd. Als u handmatig de verbinding met een SSID verbreekt, wordt de score daarvan verlaagd. Voorkeursnetwerken hebben hogere scores.

Als iOS meerdere netwerken vindt na het beoordelen van de bovengenoemde criteria, prioriteert iOS de SSID's op basis van het beveiligingsniveau en kiest het een netwerk op basis van de onderstaande volgorde:

Netwerkcategorie Netwerkbeveiliging
1 Privé EAP
2 Privé WPA
3 Privé WEP
4 Privé Onbeveiligd/open
5 Openbaar HS2.0/Passpoint
6 Openbaar EAP
7 Openbaar WPA
8 Openbaar WEP
9 Openbaar Onbeveiligd/open

Als iOS meerdere netwerken van dezelfde soort en met hetzelfde beveiligingsniveau vindt, wordt de SSID met de sterkste indicatie voor de sterkte van ontvangen signalen (RSSI) gekozen. Meer informatie over RSSI en draadloze roaming in bedrijfsomgevingen.

Automatisch verbinding maken na een herstart

Nadat een iOS-apparaat opnieuw is opgestart, zijn de inloggegevens voor een wifinetwerk pas beschikbaar wanneer u het apparaat ontgrendelt. iOS maakt pas automatisch verbinding met een netwerk in de buurt nadat het apparaat is ontgrendeld.