Internetplugins gebruiken in Safari voor Mac

Voordat u een door u geïnstalleerde en vertrouwde browserplugin kunt gebruiken, moet u deze mogelijk inschakelen in de voorkeuren van Safari.

De meeste plugins worden niet meer ondersteund door Safari. Om webpagina's sneller te laden, energie te besparen en de veiligheid te verbeteren, is Safari geoptimaliseerd voor materiaal dat de webstandaard HTML5 gebruikt en waarvoor geen plugins vereist zijn. Om uw ervaring met de browser te verbeteren en aan te passen, kunt u Safari-extensies gebruiken als alternatief.

Mocht u toch een van de weinige webpagina's bezoeken die nog een plugin vereisen om bepaald materiaal weer te geven, kan Safari mogelijk melden dat de plugin ontbreekt. Na het installeren van de plugin, vraagt Safari mogelijk hoe vaak u deze wilt gebruiken en of u de plugin wilt vertrouwen of bijwerken.

Voordat u een door u geïnstalleerde plugin kunt gebruiken, moet u deze mogelijk inschakelen:

1. Kies in de menubalk van Safari de optie 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Websites'.
    In sommige oudere versies van Safari klikt u op 'Beveiliging' en vervolgens op 'Plugin-instellingen'.
  2. Selecteer de plugin links in de lijst en gebruik het betreffende aankruisvak om de plugin in of uit te schakelen. Wanneer u een plugin inschakelt, blijft deze actief zolang u die plugin regelmatig gebruikt op websites die u bezoekt.
  3. Via de venstermenu's rechts kunt u de plugin in- of uitschakelen voor specifieke websites. Als u 'Vraag' kiest, vraagt Safari eerst uw toestemming voordat de website de plugin mag gebruiken. Het venstermenu rechtsonder geeft de standaardinstelling weer voor wanneer u andere websites bezoekt die de plugin vereisen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.