Audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen op uw Mac

De meeste recente macOS-versies beschikken over een aantal apps en functies die audiobeschrijvingen en ondertitels ondersteunen, zoals iTunes, Dvd-speler, QuickTime Player en de weergave van HTML5-video in Safari.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen en ondertiteling bevat, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling':

1. Beweeg de muisaanwijzer over de video.
  2. Klik op de spraakballon symbool spraakballon.
  3. Selecteer de gewenste optie voor ondertiteling:

opties voor ondertiteling

Voorkeuren voor audiobeschrijvingen en ondertiteling instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen en ondertitels voor doven en slechthorenden worden getoond:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toegankelijkheid'.
  2. Kies 'Ondertiteling' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer 'Ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur':

ondertiteling voor doven en slechthorenden heeft voorkeur

Audiobeschrijvingen en ondertiteling aanpassen

U kunt de stijl van de ondertitels of audiobeschrijvingen naar uw eigen wensen aanpassen:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toegankelijkheid'.
  2. Kies 'Ondertiteling' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde stijlen: 'Standaard', 'Grote tekst' of 'Klassiek'.

Als u een eigen stijl wilt maken, klikt u op de knop '+'. U kunt het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst wijzigen, evenals de kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond. Bovenaan in het venster wordt een voorbeeld weergegeven van uw nieuwe stijl.

audiobeschrijvingen en ondertiteling aanpassen

Klik op 'OK' nadat u uw keuzes hebt gemaakt om deze te bewaren. Deze stijl wordt vervolgens gebruikt als de standaardstijl voor audiobeschrijvingen en ondertitels in elke app.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten sporen voor audiobeschrijvingen of ondertitels. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste regelaars voor bijschriften in video's. Als u de regelaars voor bijschriften niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Ook op andere apparaten kunt u audiobeschrijvingen en ondertiteling inschakelen:

Lees hoe u materiaal met bijschriften of ondertiteling in de iTunes Store kunt zoeken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.