Over de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?' op een iPhone, iPad of iPod touch

Meer informatie over vertrouwde computers en hoe u uw instellingen kunt wijzigen.

Wat de vertrouwensinstellingen op uw apparaat betekenen

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch voor de eerste keer aansluit op een computer of ander apparaat, wordt u gevraagd of u de computer vertrouwt:

• Vertrouwde computers kunnen synchroniseren met uw apparaat, reservekopieën maken en de foto's, video's, contacten en ander materiaal van uw apparaat openen. Deze computers worden net zo lang vertrouwd tot u wijzigt welke computers u vertrouwt of uw apparaat wist.
  • Als u ervoor kiest een computer niet te vertrouwen, blokkeert u de toegang tot materiaal op uw apparaat. U ziet de waarschuwing elke keer dat u uw apparaat op die computer aansluit.

Kiezen of u een computer vertrouwt of niet

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op een computer of een ander apparaat.
  2. Voer uw toegangscode in als u deze hebt om uw iPhone, iPad of iPod touch te ontgrendelen.
  3. Als u uw computer toegang wilt geven tot informatie op uw apparaat, selecteert u het apparaat in de Finder en klikt u op 'Vertrouw' of, als u iTunes gebruikt, klikt u op 'Ga door'.
  4. Op een iPhone, iPad of iPod touch bevestigt u dat u uw computer of andere apparaat toegang geeft tot uw gegevens. Als u de computer of een ander aangesloten apparaat niet wilt vertrouwen, tikt u op 'Vertrouw niet' op uw apparaat. Als u de computer wilt vertrouwen, tikt u op 'Vertrouw'.

Uw instellingen voor vertrouwde computers wijzigen

Uw apparaat onthoudt welke computers worden vertrouwd.

Als u een computer of ander apparaat niet meer wilt vertrouwen, wijzigt u de privacy-instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel locatie en privacy'. Als u nu verbinding maakt met de eerder vertrouwde computer, wordt u gevraagd of u die computer wilt vertrouwen.

Hulp krijgen

Als u op 'Vertrouw' of 'Vertrouw niet' tikt maar uw antwoord wordt niet geaccepteerd, of als de waarschuwing niet verschijnt, volgt u deze stappen. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Zorg ervoor dat uw computer de nieuwste versie van macOS of de nieuwste versie van iTunes heeft.
  2. Koppel het apparaat los van de computer en sluit het opnieuw aan.
  3. Herstart uw iPhone, iPad of iPod touch en uw computer.
  4. Stel uw vertrouwensinstellingen opnieuw in.

Als de bovenstaande stappen niet helpen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' en tikt u op 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.

Als u iTunes voor Windows hebt gedownload van de Microsoft Store, controleert u of 'iTunes Mobile Device Helper' is ingeschakeld als opstartitem.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.