Bijschriften en ondertiteling inschakelen op de Apple TV

Op Apple TV kunt u bijschriften en ondertiteling inschakelen en aanpassen om de dialoog in een video te lezen.

Bijschriften en ondertiteling inschakelen

Als de geselecteerde video bijschriften en ondertiteling heeft, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling'. Tijdens het kijken van een video:

•  Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie): veeg naar beneden over het Touch-oppervlak om het paneel 'Info' weer te geven, en vervolgens naar rechts om het paneel 'Ondertiteling' weer te geven. Veeg dan naar beneden en selecteer de gewenste optie.
  • Apple TV (2e of 3e generatie): houd de selectieknop drie seconden ingedrukt om het tabblad 'Ondertiteling' weer te geven. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.

U kunt de instellingen voor bijschriften ook snel in- en uitschakelen op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie). Tik driemaal op het Touch-oppervlak van de Remote, of vraag Siri om de instelling in te schakelen.

Voorkeuren voor bijschriften en ondertiteling instellen

U kunt de instellingen wijzigen zodat bijschriften en ondertiteling standaard ingeschakeld blijven. U kunt uw voorkeuren als volgt bijwerken:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Bijschriften spraak/geluiden en O.D.S.'.

Scherm 'Toegankelijkheid' voor 'Bijschriften spraak/geluiden en O.D.S.'

De stijl van de bijschriften en ondertiteling aanpassen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Stijl'.
  3. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde stijlen: 'Standaard', 'Grote tekst' of 'Klassiek'.

Zo maakt u uw eigen stijl aan:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Stijl'.
  3. Selecteer 'Wijzig stijlen' > 'Nieuwe stijl' of 'Maak nieuwe stijl aan'. U kunt ook een bestaande stijl selecteren en deze wijzigen.
  4. U kunt het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst en de kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond wijzigen. Een voorbeeld van de stijl wordt weergegeven.
  5. Druk op 'Menu' op de Remote om de stijl te bewaren.

stijl bijschriften voor geluid

Bijschriften en ondertiteling gebruiken in iTunes en op andere apparaten

In de iTunes Store is ook materiaal aanwezig waarvoor geen opties voor bijschriften en ondertiteling beschikbaar is. Lees hier hoe u materiaal met bijschriften en ondertiteling kunt vinden in de iTunes Store.

U kunt bijschriften en ondertiteling ook inschakelen voor uw andere apparaten. Selecteer uw apparaat hieronder om te leren hoe:

Bijschriften en ondertiteling in uw apps gebruiken

Niet alle apps bevatten sporen voor bijschriften of ondertitels. Als u geen regelaars voor bijschriften voor specifieke appinhoud kunt vinden, raadpleeg dan de documentatie voor meer informatie over de beschikbaarheid van deze functies in de app. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de ontwikkelaar van de app.