Het bedieningspaneel openen op een iPhone

Via het bedieningspaneel krijgt u direct toegang tot de dingen die u het vaakst doet. U kunt het bedieningspaneel bijvoorbeeld gebruiken om snel een foto te maken, wifi in te schakelen of uw Apple TV te bedienen.

Het bedieningspaneel openen en sluiten

De manier waarop u het bedieningspaneel opent en sluit, is afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Zoek hieronder het model van uw apparaat en volg de stappen. Of lees hoe u het bedieningspaneel opent op uw iPad.

iPhone-scherm met uitleg over hoe u het bedieningspaneel opent

iPhone X en nieuwer

• U opent het bedieningspaneel door omlaag te vegen vanuit de rechterbovenhoek van uw scherm.
  • U sluit het bedieningspaneel door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm of door op het scherm te tikken.

Als u te dicht bij het midden van de bovenkant van het scherm veegt, opent u mogelijk het meldingencentrum in plaats van het bedieningspaneel.

iPhone-scherm met uitleg over hoe u het bedieningspaneel opent

iPhone SE en iPhone 8 en ouder

• U opent het bedieningspaneel door omhoog te vegen vanaf de onderrand van het scherm.
  • U sluit het bedieningspaneel door op de bovenkant van het scherm te tikken of op de thuisknop te drukken.

Uw instellingen aanpassen

Wilt u snel de helderheid van het scherm of het geluidsvolume aanpassen? U kunt de instellingen van het bedieningspaneel aanpassen om in een paar tikken toegang te krijgen tot uw apps, instellingen en functies.

Weet u niet wat u allemaal kunt doen vanuit het bedieningspaneel? Bekijk de lijst met apps, instellingen en functies.