Bedieningspaneel op iPhone, iPad of iPod touch gebruiken en aanpassen

Met iOS 11 kunt het bedieningspaneel gebruiken om snel een foto te maken, lampen aan te doen, een Apple TV te bedienen en meer. U kunt het bedieningspaneel zelfs aanpassen zodat u direct toegang hebt tot de dingen die u het meeste doet.

Bedieningspaneel openen

Veeg omhoog vanaf de onderkant van een willekeurig scherm. Op iPhone X veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op iPad kunt u ook tweemaal op de thuisknop drukken.

Bedieningspaneel sluiten

Veeg omlaag, tik op de bovenkant van het scherm of druk op de thuisknop. Op iPhone X veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm of tikt u op het scherm.

Bedieningspaneel aanpassen

U kunt het bedieningspaneel aanpassen zodat u snel de instellingen kunt wijzigen van de dingen die u het meeste doet. Wilt u klaar zijn voor het moment dat de inspiratie toeslaat? Voeg een Dictafoonregelaar toe. Wilt u het licht in de eetkamer met een tik dimmen? Voeg Woningregelaars toe. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel'.
  2. Tik op 'Pas regelaars aan'.
  3. Tik op  om regelaars toe te voegen. Tik achtereenvolgens op  en op 'Verwijder' om regelaars te verwijderen.

Wilt u de positie van de regelaars in het bedieningspaneel wijzigen? Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik op 'Pas regelaars aan'. Houd  naast de regelaars ingedrukt en sleep de regelaars in de gewenste volgorde.

Snel instellingen beheren en apps gebruiken

Dit zijn de apps en instellingen waar u snel toegang toe hebt in het bedieningspaneel.

Netwerkinstellingen inschakelen

Open het bedieningspaneel en druk hard op de netwerkinstellingenkaart in de linkerbovenhoek of houd deze ingedrukt om de volgende regelaars in te schakelen:

• Vliegtuigmodus: schakel direct mobiele verbindingen uit op een iOS-apparaat.
  • Mobiele data:* sta toe dat apps en voorzieningen het mobiele netwerk gebruiken om verbinding te maken met internet of beperk het gebruik van het mobiele netwerk.
  • Wifi: surf op het internet, stream muziek, download films, en meer.
  • Bluetooth: maak verbinding met koptelefoons, autoradio's, draadloze toetsenborden en andere Bluetooth-apparaten.
  • AirDrop: deel in een handomdraai uw foto's, video's, locaties en meer met andere Apple apparaten in de buurt.
  • Persoonlijke hotspot:* deel de internetverbinding van uw apparaat met een computer of andere iOS-apparaten.

*Beschikbaar op iPhone en iPad (Wi-Fi + Cellular).

Geluid bedienen

Druk hard op de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel of houd deze ingedrukt om snel uw favoriete nummer, podcast, enzovoort af te spelen, te onderbreken of het volume aan te passen. Als het iOS-apparaat verbonden is met luidsprekers, een koptelefoon, een Apple TV of een ander audioapparaat, tikt u op  om te kiezen waar de audio wordt afgespeeld.

Bediening met een tik

Met een tik op de volgende apps en instellingen kunt u deze snel inschakelen, gebruiken of aanpassen.

Wekker: tik hierop om de wekker te zetten zodat u op tijd wakker wordt.

Helderheid: sleep de helderheidsregelaar omhoog of omlaag om de helderheid van het beeldscherm aan te passen.

Rekenmachine:gebruik de standaardrekenmachine om snel getallen te berekenen of draai het apparaat om de wetenschappelijke rekenmachine te gebruiken voor meer geavanceerde functies.

Niet storen: schakel snel het geluid uit van oproepen, waarschuwingen en meldingen die u op het apparaat ontvangt.

Niet storen tijdens autorijden:* iPhone voelt aan wanneer u mogelijk aan het rijden bent en schakelt het geluid van oproepen, tekstberichten en meldingen uit. Als iemand u probeert te bereiken, ontvangt die persoon een melding dat u aan het rijden bent.

Begeleide toegang: gebruik Begeleide toegang om een apparaat te beperken tot één bepaalde app en te bepalen welke functies van de app beschikbaar zijn om te gebruiken.

Energiebesparingsmodus:* activeer de energiebesparingsmodus wanneer de batterij van een iPhone bijna leeg is of wanneer u het apparaat niet op een stroombron kunt aansluiten.

Vergrootglas: maak van een iPhone een vergrootglas zodat u kunt inzoomen op objecten bij u in de buurt.

Rotatievergrendeling: voorkom dat het scherm draait wanneer u het apparaat beweegt.

Stille modus:* zet het geluid van een nummer, film, enzovoort snel uit met slechts een tik.

Stopwatch: meet de tijdsduur van een gebeurtenis en houd rondetijden bij.

Tekstgrootte: tik hier en sleep vervolgens de schuifbalk omhoog of omlaag om de tekst op het apparaat groter of kleiner te maken.

Dictafoon:* maak een gesproken memo via de ingebouwde microfoon van het apparaat.

Volume: sleep de volumeregelaar omhoog of omlaag om het volume van het belsignaal, meldingen en andere geluidseffecten aan te passen.

*Rekenmachine en Dictafoon zijn alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch. Niet storen tijdens autorijden en Energiebesparingsmodus zijn alleen beschikbaar op iPhone. Stille modus is alleen beschikbaar op iPad en iPod touch.

Indrukken om andere zaken te bedienen

Op iPhone 6s en hoger kunt u hard op de volgende apps en instellingen drukken om meer regelaars te zien. Als u een iPhone 6 of lager, een iPad of een iPod touch hebt, kunt u de volgende apps ingedrukt houden om meer regelaars te zien.

Snelle opties voor toegankelijkheid: schakel snel toegankelijkheidsfuncties in zoals AssistiveTouch, Schakelbediening, VoiceOver, en meer.

Apple TV Remote: bedien een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) met een iPhone, iPad of iPod touch.

Camera: maak snel een foto of selfie of neem een video op.

Zaklamp:* maak een zaklamp van de ledflitser van de camera. Druk hard op de zaklamp of houd deze ingedrukt om de helderheid aan te passen.

Gehoorapparaten: koppel de iPhone, iPad, of iPod touch aan een gehoorapparaat of verbreek de koppeling.

Woning:* als u accessoires in de Woning-app hebt geconfigureerd, kunt u uw favoriete apparaten en scènes in uw woning bedienen.

Night Shift: schakel Night Shift in via de helderheidsregelaar om de kleuren van het scherm na zonsondergang warmer te maken.

Synchrone weergave: stream muziek, foto's en video draadloos naar een Apple TV en andere AirPlay-apparaten. Lees hier wat u moet doen als u AirPlay niet ziet.

Schermopname: tik om een opname te maken van wat er op het scherm gebeurt. Druk hard op 'Schermopname' of houd 'Schermopname' ingedrukt en tik op 'Microfoongeluid' om de microfoon van uw apparaat te gebruiken om ook het geluid vast te leggen terwijl u opneemt.

Timer: sleep de schuifbalk omhoog of omlaag om de tijdsduur in te stellen en tik vervolgens op 'Start'.

True Tone:* in de helderheidsregelaar kunt u True Tone inschakelen om de kleur en intensiteit van het beeldscherm automatisch overeen te laten komen met het licht in de omgeving.

Wallet:* krijg snel toegang tot Apple Pay-kaarten of instapkaarten, bioscoopkaartjes enzovoort.

*Zaklamp is alleen beschikbaar op iPhone, iPad Pro (12,9-inch) (2e generatie), iPad Pro (10,5-inch), iPad Pro (9,7-inch) en iPod touch. Woning is alleen beschikbaar op iPhone en iPad. True Tone is beschikbaar op iPad Pro (12,9-inch) (2e generatie), iPad Pro (10,5-inch), iPad Pro (9,7-inch), iPhone 8 en iPhone X. Wallet is alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch.