Het bedieningspaneel op een iPhone of iPod touch openen en aanpassen

Het bedieningspaneel biedt rechtstreeks toegang tot de dingen die u het vaakst doet. U kunt het bedieningspaneel bijvoorbeeld gebruiken om snel een foto te maken, de lampen aan te doen of uw Apple TV te bedienen.

Het bedieningspaneel openen en sluiten

• Veeg op een iPhone X of nieuwer omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. U sluit het bedieningspaneel door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm of door op het scherm te tikken.
  • Op een iPhone SE (2e generatie), iPhone 8 of ouder of iPod touch veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm. Tik op de bovenkant van het scherm of druk op de thuisknop om het bedieningspaneel te sluiten.

Lees hoe u het bedieningspaneel op de iPad gebruikt.

Het bedieningspaneel aanpassen

U kunt het bedieningspaneel aanpassen zodat u snel de instellingen kunt wijzigen van de dingen die u het vaakst doet. Wilt u klaar zijn voor het moment dat de inspiratie toeslaat? Voeg een regelaar voor Dictafoon toe. Wilt u het licht in de eetkamer met een tik dimmen? Voeg regelaars voor Woning toe. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel'.
  2. Als u regelaars wilt toevoegen, tikt u op de knop 'Voeg toe' . Als u regelaars wilt verwijderen, tikt u op de knop 'Verwijder'  en vervolgens op 'Verwijder'. Als u de positie van de regelaars wilt wijzigen, houdt u de grijze lijnen  ingedrukt en zet u deze in de gewenste volgorde.

Instellingen snel bekijken of wijzigen

Hier volgen enkele instellingen die u via het bedieningspaneel kunt openen.

Netwerkinstellingen

Open het bedieningspaneel en houd de netwerkinstellingenkaart in de linkerbovenhoek ingedrukt om de volgende regelaars weer te geven:

• Vliegtuigmodus: Schakel mobiele verbindingen van het apparaat onmiddellijk uit.
  • Mobiele data: Sta toe dat apps en voorzieningen het mobiele netwerk gebruiken om verbinding te maken met het internet of beperk het gebruik van het mobiele netwerk.
  • Wifi: Surf op het internet, stream muziek, download films, en meer. Als u het wifisymbool ingedrukt houdt, kunt u schakelen tussen wifinetwerken.
  • Bluetooth: Maak verbinding met koptelefoons, autoradio's, draadloze toetsenborden en andere Bluetooth-apparaten. Als u het Bluetooth-symbool ingedrukt houdt, kunt u schakelen tussen Bluetooth-apparaten.
  • AirDrop: Deel in een handomdraai uw foto's, video's, locaties en meer met andere Apple apparaten in de buurt.
  • Persoonlijke hotspot: Deel de internetverbinding van uw apparaat met een computer of andere iOS-apparaten.

Audio

Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om bijvoorbeeld snel uw favoriete nummer of podcast af te spelen of te onderbreken, of het volume aan te passen.

Tik op het AirPlay-symbool  om de audio-uitvoer over te schakelen naar luidsprekers, een koptelefoon, een Apple TV of een ander audioapparaat. U kunt er ook voor kiezen om dezelfde muziek via meerdere luidsprekers in uw huis af te spelen.

Ook ziet u mogelijk kaarten voor apparaten in de buurt waarvoor u het afspelen van audio kunt regelen. Tik op  en tik vervolgens op een kaart om de audio voor dat apparaat te bedienen. U kunt de kaarten ook gebruiken om een gedeelde muziekwachtrij te maken.

Instellingen wijzigen met één tik

Wilt u snel de helderheid van het scherm of het geluidsvolume aanpassen? In het bedieningspaneel krijgt u met één tik toegang tot de apps, functies en instellingen die u wilt.

Lees hier welke apps, functies en instellingen u kunt openen vanuit het bedieningspaneel.