Over nood- en overheidsmeldingen op iPhone en Apple Watch

Lees hoe u noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid kunt ontvangen op uw iPhone en Apple Watch.

U kunt noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ontvangen op uw iPhone en Apple Watch. In geval van nood krijgt u bijvoorbeeld dit te zien:

• Meldingen die zijn verstuurd door de overheid van uw land of regio
  • Meldingen over dreigend gevaar voor de veiligheid of volksgezondheid
  • Meldingen over extreme weersomstandigheden
  • AMBER alerts (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*
  • Meldingen over de openbare veiligheid

*AMBER alerts en meldingen over de openbare veiligheid zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Overheidsmeldingen in- of uitschakelen

Overheidsmeldingen zijn standaard ingeschakeld op uw apparaat.* Als u een overheidsmelding ontvangt, hoort u een speciaal geluid dat klinkt als een alarm. Volg deze stappen als u deze meldingen in of uit wilt schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > Berichtgeving'.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Schakel het type melding in of uit onder 'Overheidsmeldingen'.*

*Overheidsmeldingen worden ondersteund wanneer u een simkaart van een ondersteunde aanbieder gebruikt. U kunt deze meldingen ontvangen op uw Apple Watch als uw iPhone deze kan ontvangen en in de buurt is of als uw Apple Watch verbinding heeft met een wifinetwerk. Met een mobiel abonnement van een ondersteunde aanbieder kunt u deze meldingen ook ontvangen op uw Apple Watch Series 3 (GPS + cellular) als uw iPhone niet in de buurt is. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

*In sommige landen kunt u overheidsmeldingen mogelijk niet uitschakelen.

Testnoodmeldingen ontvangen in de Verenigde Staten

U kunt testnoodmeldingen inschakelen zolang uw iPhone is verbonden met een aanbieder in de Verenigde Staten. Dit is het geval bij gebruik van een simkaart uit de Verenigde Staten of bij roaming in het land. Dit is standaard uitgeschakeld. Wanneer u een dergelijke melding ontvangt, hoort u een geluid dat klinkt als een alarm. In de melding wordt aangegeven dat het om een test gaat. Volg deze stappen om deze meldingen in of uit te schakelen:

1. Open de Telefoon-app en tik op 'Toetsen'.
    • Voer *5005*25371# in en tik op  om het in te schakelen. Vervolgens ontvangt u een melding met de tekst 'Testmeldingen ingeschakeld'.
    • Voer *5005*25370# in en tik op  om het uit te schakelen. Vervolgens ontvangt u een melding met de tekst 'Testmeldingen uitgeschakeld'.

Overheidstestmeldingen zijn beschikbaar bij aanbieders uit de VS, inclusief Puerto Rico. Uw lokale overheid is verantwoordelijk voor de inhoud en de frequentie van de testmeldingen. U kunt deze functie op elk gewenst moment uitschakelen. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

Meer informatie

Meer informatie over het instellen van noodmeldingen voor Japan.