Over nood- en overheidsmeldingen op iPhone en Apple Watch

Informatie over het in- of uitschakelen van nood- en overheidsmeldingen op uw iPhone en Apple Watch.

U kunt nood- en overheidsmeldingen ontvangen op uw iPhone en Apple Watch. In geval van nood krijgt u bijvoorbeeld dit te zien:

• Meldingen die zijn verstuurd door de overheid van uw land of regio
  • Meldingen over dreigend gevaar voor de veiligheid of volksgezondheid
  • Meldingen over extreme weersomstandigheden
  • AMBER Alerts (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

*AMBER Alerts zijn niet beschikbaar in alle landen of regio's.

Overheidsmeldingen in- of uitschakelen

Overheidsmeldingen zijn standaard ingeschakeld op uw apparaat.* Als u een overheidsmelding ontvangt, hoort u een speciaal geluid dat klinkt als een alarm. Volg deze stappen als u deze meldingen in of uit wilt schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > Berichtgeving'.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Schakel het type melding in of uit onder 'Overheidsmeldingen'.*

*Overheidsmeldingen worden ondersteund wanneer u een simkaart van een ondersteunde aanbieder gebruikt. U kunt deze meldingen ontvangen op uw Apple Watch als uw iPhone deze kan ontvangen en in de buurt is of als uw Apple Watch verbinding heeft met een wifinetwerk. Met een mobiel abonnement van een ondersteunde aanbieder kunt u deze meldingen ook ontvangen op uw Apple Watch Series 3 (GPS + cellular) als uw iPhone niet in de buurt is. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.

*In sommige landen kunt u overheidsmeldingen mogelijk niet uitschakelen.

Meer informatie

Meer informatie over het instellen van noodmeldingen voor Japan.