Over noodmeldingen en overheidsmeldingen op de iPhone

Lees hier hoe je noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid kunt ontvangen op je iPhone.

Je kunt noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ontvangen op je iPhone. In het geval van een noodsituatie zie je mogelijk het volgende op je iPhone:

• Meldingen die zijn verstuurd door de overheid van je land of regio

• Meldingen over dreigend gevaar voor de veiligheid of volksgezondheid

• Meldingen over extreme weersomstandigheden

• AMBER alerts (America's Missing: Broadcast Emergency Response)1

• Meldingen over de openbare veiligheid1

• Aanvullende informatie die wordt verstrekt door de aanmaker van de melding2

Je kunt noodmeldingen, overheidsmeldingen en meldingen over de openbare veiligheid ook ontvangen op je Apple Watch.

1. AMBER alerts en meldingen over de openbare veiligheid zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

2. Sommige overheidsmeldingen kunnen niet worden uitgeschakeld. Raadpleeg het noodmeldingsbeleid van je lokale overheid voor meer informatie.

Overheidsmeldingen in- of uitschakelen

Overheidsmeldingen zijn standaard ingeschakeld op je apparaat.3 Als je een overheidsmelding ontvangt, hoor je een speciaal geluid dat klinkt als een alarm. Volg deze stappen als je deze meldingen wilt in- of uitschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

2. Scrol naar de onderkant van het scherm.

3. Schakel het type melding in of uit onder 'Overheidsmeldingen'.4

In de instelling 'Meldingen' kun je overheids- en noodmeldingen mogelijk in- en uitschakelen.

3. Overheidsmeldingen worden ondersteund wanneer je een simkaart van een ondersteunde aanbieder gebruikt. Voor meer informatie neem je contact op met je aanbieder.

4. In sommige landen of regio's kun je overheidsmeldingen mogelijk niet uitschakelen.

Lokale detectie inschakelen in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten kun je 'Lokale detectie' inschakelen en je bij benadering bepaalde locatie gebruiken om de tijdigheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van noodmeldingen te verbeteren.

Aardbevingsmeldingen die op een iPhone worden ontvangen in Californië, Oregon en Washington (inclusief aangrenzende regio's) kunnen bijvoorbeeld actueler zijn of met grotere nauwkeurigheid worden verstrekt als 'Lokale detectie' is ingeschakeld.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

2. Scrol omlaag naar 'Overheidsmeldingen' en tik vervolgens op 'Noodmeldingen'.

Als je 'Noodmeldingen'selecteert, vind je enkele opties over de manier waarop je meldingen ontvangt.
  3. Schakel 'Lokale detectie' in.

Als je 'Lokale detectie' inschakelt, verbeter je de tijdigheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de ontvangen noodmeldingen zoals aardbevingsmeldingen.

Testnoodmeldingen ontvangen in de Verenigde Staten

Je kunt testnoodmeldingen inschakelen zolang je iPhone is verbonden met een aanbieder in de Verenigde Staten. Dit is het geval bij gebruik van een simkaart uit de Verenigde Staten of bij roaming in het land. Dit is standaard uitgeschakeld. Wanneer je een dergelijke melding ontvangt, hoor je een geluid dat klinkt als een alarm. In de melding wordt aangegeven dat het om een test gaat.

Overheidstestmeldingen zijn beschikbaar bij aanbieders uit de VS, inclusief Puerto Rico. Je lokale overheid is verantwoordelijk voor de inhoud en de frequentie van de testmeldingen. Je kunt deze functie op elk gewenst moment uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen. Voor meer informatie neem je contact op met je aanbieder.

Als je iOS 15.4 of nieuwer gebruikt

Doe het volgende om Testmeldingen in of uit te schakelen:

1. Controleer of je iPhone gebruikmaakt van de nieuwste versie van iOS (iOS 15.6 of nieuwer).

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

3. Schakel Testmeldingen in of uit.

Als je iOS 15.3 of ouder gebruikt

Testmeldingen inschakelen:

1. Open de Telefoon-app en tik op 'Toetsen'.

2. Voer *5005*25371# in en tik op de belknopNo alt supplied for Image. Je ontvangt dan een melding met de tekst 'Testmeldingen ingeschakeld'.

Doe het volgende om Testmeldingen uit te schakelen:

1. Open de Telefoon-app en tik op 'Toetsen'.

2. Voer *5005*25370# in en tik op de belknopNo alt supplied for Image. Je ontvangt dan een melding met de tekst 'Testmeldingen uitgeschakeld'.

Meer informatie

Lees hoe je noodmeldingen voor Japan configureert