Een groepsbericht versturen op een iPhone, iPad of iPod touch

Blijf verbonden met de gesprekken die er het meest toe doen. Lees hier hoe u een groepsbericht start met vrienden, familieleden en collega's.

Verschillende soorten groepsberichten

Er zijn drie soorten groepsberichten die u mogelijk ziet: iMessage-groepsbericht, mms-groepsbericht en sms-groepsbericht. De Berichten-app kiest automatisch het soort groepsbericht op basis van de instellingen, de netwerkverbinding en het mobiele abonnement. Bijvoorbeeld:

• Als u en uw ontvangers Apple apparaten gebruiken en iMessage is ingeschakeld, worden groepsberichten verzonden als een iMessage.
  • Als u een groepsbericht verstuurt naar personen die geen iMessage gebruiken, wordt het bericht verstuurd als een mms- of sms-bericht.

iPhone met een iMessage-groepsbericht waaraan vijf personen deelnemen.

iMessage-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in blauwe tekstballonnen. Ze worden verstuurd via Apple in plaats van via uw aanbieder en worden beschermd door end-to-end-encryptie. In een iMessage-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's, video's en audioberichten verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Berichteffecten versturen en ontvangen, zoals tekeningen, animaties, balloneffecten enzovoort
  • De locatie delen met de groep
  • De groep een naam geven, personen toevoegen aan de groep of uit de groep verwijderen, meldingen uitschakelen of de groep verlaten

iPhone met een MMS-groepsbericht waaraan vijf personen deelnemen.

Mms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder in plaats van via Apple. In een mms-groepsbericht kan iedereen:

• Foto's en video's verzenden en ontvangen
  • Alle reacties van de groep zien
  • Meldingen uitschakelen

Sms-groepsberichten

Deze berichten verschijnen ook in groene tekstballonnen en worden verstuurd via uw aanbieder. Sms-groepsberichten ondersteunen geen multimediabijlagen zoals foto's of video's. Alle reacties in een sms-groepsbericht worden verzonden als afzonderlijke tekstberichten en de ontvangers kunnen de andere reacties van de groep niet zien.

Lees hier hoe u sms- of mms-berichten kunt doorsturen naar andere apparaten, bijvoorbeeld van een iPad naar een Mac.

iPhone waarop te zien is hoe u een groepsbericht verstuurt. Bericht wordt getypt, maar is nog niet verstuurd.

Een groepsbericht versturen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw' .
  2. Voer de namen in of tik op de knop 'Voeg toe' Voeg contact toe om mensen uit uw contacten toe te voegen.
  3. Typ uw bericht en tik op de knop 'Stuur' verstuursymbool.

Controleer of 'Mms-berichten' is ingeschakeld om een mms-groepsbericht te versturen op een iPhone. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'Mms-berichten' in. Als u geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, neemt u contact op met uw aanbieder om te controleren of uw abonnement mms-groepsberichten ondersteunt.

Meer doen met Berichten