Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen in de App Store, iTunes Store en iBooks Store

Als u in de App Store, iTunes Store of iBooks Store een item wilt kopen dat nog niet beschikbaar is, kunt u het mogelijk vooruitbestellen.

Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen

U kunt apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen op een iOS-apparaat of computer.

U kunt apps ook op een Apple TV vooruitbestellen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of iBooks-app.
  2. Zoek het item dat u wilt vooruitbestellen.
  3. Tik op de knop met de prijs.
  4. Tik op 'Bevestig' wanneer u wordt gevraagd om uw bestelling te bevestigen. Als u Face ID gebruikt, klikt u dubbel om te bevestigen.

Als de status van uw vooruitbestelling verandert, krijgt u mogelijk een of meer e-mails. Lees hoe u vooruitbestellingen bekijkt of annuleert.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store. Op een Mac kunt u ook apps in de App Store vooruitbestellen en boeken in iBooks.
  2. Zoek het item dat u wilt vooruitbestellen.
  3. Klik op de knop met de prijs.
  4. Klik op 'Bestel vooruit' wanneer u wordt gevraagd om uw bestelling te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  5. Er verschijnt een bericht met de bevestiging van de vooruitbestelling.

Als de status van uw vooruitbestelling verandert, krijgt u mogelijk een of meer e-mails. Lees hoe u vooruitbestellingen bekijkt of annuleert.

Als een vooruitbesteld album prerelease nummers bevat

Sommige albums bevatten prerelease nummers die beschikbaar zijn voordat het album officieel uitkomt.

• Als u een prerelease nummer koopt nadat u een album hebt vooruitbesteld, betaalt u de prijs van het album min de kostprijs van dat nummer.
  • Als u een prerelease nummer koopt voordat u een album vooruitbestelt, wordt de prijs van de vooruitbestelling verminderd met de kostprijs van dat nummer.

Een vooruitbestelling downloaden

Wanneer het vooruitbestelde item beschikbaar wordt, wordt de bestelling voltooid en worden de kosten in rekening gebracht via de betaalwijze die u hebt geregistreerd. U ontvangt een e-mail waarin u wordt geïnformeerd dat uw vooruitbestelling kan worden gedownload. Klik of tik op de koppeling in de e-mail om het item te downloaden.

Als u Automatische downloads hebt ingeschakeld, verschijnt het item automatisch bij uw Aankopen. Als uw items niet automatisch worden gedownload, kunt u ze downloaden vanuit uw aankoopgeschiedenis.

Als u een vooruitbestelde film of een vooruitbesteld album niet ziet dat u wel verwacht, controleert u op beschikbare downloads in iTunes op een Mac of pc:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Zoek naar beschikbare downloads' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

Vooruitbestellingen bekijken of annuleren

U kunt informatie over vooruitbestellingen zien en deze annuleren alvorens de items beschikbaar worden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Tik op 'Vooruitbestellingen'. Als u geen vooruitbestellingen hebt, ziet u deze optie niet.
  4. In het scherm 'Vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, zoals de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, tikt u achtereenvolgens op het item en op 'Annuleer'. Tik op 'OK' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen dat u wilt annuleren.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Instellingen' en klik op 'Beheer vooruitbestellingen'. Als u geen vooruitbestellingen hebt, ziet u deze optie niet.
  5. In het scherm 'Beheer vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, bijvoorbeeld de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, klikt u op de knop 'Annuleer' rechts van het item. Klik op 'OK' wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u wilt annuleren.

Hulp krijgen

Als u vanwege een factureringskwestie een vooruitbestelling niet kunt voltooien, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gemeld dat het item beschikbaar is, maar dat u uw betaalgegevens moet bijwerken voordat u het kunt downloaden.

Klik op de koppeling in de e-mail om uw factureringsinformatie te controleren en uw aankoop te voltooien.