Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen in de App Store, iTunes Store of Book Store

Als u een item dat nog niet beschikbaar is, wilt kopen bij de App Store, iTunes Store en Book Store, kunt u het mogelijk vooruitbestellen.

Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen

U kunt apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen op een iOS-apparaat of een computer.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of Boeken-app.
  2. Zoek het item dat u vooruit wilt bestellen.
  3. Tik op de prijs of op de Download-knop.
    De App Store-app op een iPhone met de Download-knop op de pagina van een app
  4. Tik op 'Bevestig' wanneer u wordt gevraagd om uw bestelling te bevestigen. Als u Face ID gebruikt, klikt u dubbel om te bevestigen.
    iPhone met de Bevestig-knop onderaan het scherm

Als de status van uw vooruitbestelling verandert, krijgt u mogelijk een of meer e-mails. Lees hier hoe u vooruitbestellingen bekijkt of annuleert.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store. Op de Mac kunt u ook apps vooruitbestellen in de App Store, en boeken in de Boeken-app.
  2. Zoek het item dat u vooruit wilt bestellen.
  3. Klik op de prijs of op de Download-knop.
    iTunes Store met de knop 'Bestel vooruit' op de pagina van een album
  4. Klik op 'Bestel vooruit' wanneer u wordt gevraagd om uw bestelling te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    Een bericht waarin u wordt gevraagd om de vooruitbestelling te bevestigen
  5. Er verschijnt een bericht met de bevestiging van de vooruitbestelling.

Als de status van uw vooruitbestelling verandert, krijgt u mogelijk een of meer e-mails. Lees hier hoe u vooruitbestellingen bekijkt of annuleert.

Als een vooruitbesteld album prerelease nummers bevat

Sommige albums bevatten prereleasenummers die beschikbaar zijn voordat het album officieel uitkomt.

• Als u een prerelease nummer koopt nadat u een album hebt vooruitbesteld, betaalt u de prijs van het album min de prijs van dat nummer.
  • Als u een prerelease nummer koopt voordat u een album vooruitbestelt, wordt de prijs van de vooruitbestelling verminderd met de prijs van dat nummer.

Een vooruitbestelling downloaden

Wanneer het vooruitbestelde item beschikbaar is, wordt de bestelling voltooid en worden de kosten in rekening gebracht via de betaalmethode die u hebt geregistreerd. U ontvangt een e-mail waarin u wordt geïnformeerd dat uw vooruitbestelling kan worden gedownload. Klik of tik op de koppeling in de e-mail om het item te downloaden.

Als u Automatische downloads hebt ingeschakeld, verschijnt het item automatisch bij uw aankopen. Als uw items niet automatisch worden gedownload, kunt u ze downloaden vanuit uw aankoopgeschiedenis.

Als u een vooruitbestelde film of een vooruitbesteld album niet ziet dat u wel verwacht, controleert u op beschikbare downloads in iTunes op een Mac of pc:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Zoek naar beschikbare downloads' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.

Vooruitbestellingen bekijken of annuleren

U kunt informatie over vooruitbestellingen zien en de vooruitbestelling annuleren zolang het item nog niet beschikbaar is.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    De App Store-app op een iPhone met menuopties, waaronder 'Toon Apple ID'
  3. Tik op 'Vooruitbestellingen'. Als u geen vooruitbestellingen hebt, ziet u deze optie niet.
  4. In het scherm 'Vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, zoals de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, tikt u achtereenvolgens op het item en op 'Annuleer'. Tik op 'OK' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen dat u wilt annuleren.
    De App Store-app op een iPhone met de pagina 'Vooruitbestellingen'

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    Het Account-menu in iTunes, met 'Toon mijn account' geselecteerd
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Instellingen' en klik op 'Beheer vooruitbestellingen'. Als u geen vooruitbestellingen hebt, ziet u deze optie niet.
    De pagina 'Accountgegevens' in iTunes.
  5. In het scherm 'Beheer vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, bijvoorbeeld de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, klikt u op de knop 'Annuleer' rechts van het item. Klik op 'OK' wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u wilt annuleren.
    De pagina 'Beheer vooruitbestellingen' in iTunes

Hulp krijgen

Als u vanwege een factureringskwestie een vooruitbestelling niet kunt voltooien, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gemeld dat het item beschikbaar is, maar dat u uw betaalgegevens moet bijwerken voordat u het kunt downloaden.

Klik op de koppeling in de e-mail om uw betaalgegevens te controleren en uw aankoop te voltooien.