Over de beveiligingsinhoud van Apple TV 5.2

Dit document beschrijft de beveiligingsinhoud van Apple TV 5.2.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s gebruikt als referentie voor kwetsbaarheden voor meer informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Apple TV 5.2

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: een proces in gebruikersmodus kan toegang hebben tot de eerste pagina van het kernelgeheugen

Beschrijving: de kernel heeft controles om te valideren dat de pointer en lengte van de gebruikersmodus bij de copyin- en copyout-functies niet zouden resulteren in een proces in de gebruikersmodus dat onmiddellijke toegang tot het kernelgeheugen zou hebben. De controles zijn niet uitgevoerd als de lengte minder was dan één pagina. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van de argumenten bij copyin en copyout uit te voeren.

CVE-ID

CVE-2013-0964: Mark Dowd van Azimuth Security

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie

Impact: een externe aanvaller in hetzelfde Wi-Fi-netwerk kan het onverwacht beëindigen van het systeem veroorzaken

Beschrijving: er is een probleem met het lezen buiten het bereik bij de verwerking van 802.11i-informatie-elementen in de firmware van Broadcom BCM4325 en BCM4329. Dit probleem is verholpen door een extra validatie van 802.11i informatie-elementen.

CVE-ID

CVE-2012-2619: Andres Blanco en Matias Eissler van Core Security

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.