De Apple USB SuperDrive aansluiten

Lees hier welke Mac-computers de Apple USB SuperDrive kunnen gebruiken en hoe deze wordt aangesloten.

Voorzijde van USB SuperDrive

Compatibiliteit controleren

De Apple USB SuperDrive is compatibel met Mac-computers uit 2008 en later die zelf geen ingebouwde optische schijfeenheid hebben.

De SuperDrive aansluiten

Als u de SuperDrive wilt gebruiken, sluit u deze aan op een USB-A-poort op de Mac* en plaatst u een schijf. Plaats de SuperDrive altijd zo dat het aluminium gedeelte van de behuizing naar boven is gericht.

Als u de SuperDrive wilt aansluiten op een Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op uw Mac, gebruikt u een van de volgende adapters:

Een schijf uitwerpen

Als u een schijf wilt uitwerpen, klikt u in het Dock op de Finder en kiest u 'Archief’ > 'Verwijder'. Als uw toetsenbord een knop voor uitwerpen heeft, kunt u deze gebruiken  (houd de knop ingedrukt).

* Als de SuperDrive niet reageert wanneer deze is aangesloten op een extern beeldscherm of een USB-hub, sluit u de SuperDrive rechtstreeks aan op een USB-poort van de Mac.