De beweging van het scherm van een iPhone, iPad of iPod touch verminderen

Als u merkt dat het scherm beweegt op de iPhone, iPad of iPod touch, kunt u 'Verminder beweging' inschakelen.

iOS gebruikt bewegingseffecten om het gevoel van diepte op het beginscherm en in apps te creëren. Als u gevoelig bent voor bewegingseffecten of schermbeweging op de iPhone, iPad of iPod touch, kunt u 'Verminder beweging' gebruiken om deze effecten uit te schakelen.

Om 'Verminder beweging' in te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' en tikt u op de schuifknop voor 'Verminder beweging'.

Wanneer 'Verminder beweging' is ingeschakeld, worden bepaalde schermeffecten op uw apparaat gewijzigd of uitgeschakeld, waaronder het volgende:

• Schermovergangen en -effecten gebruiken het oploseffect in plaats van zoom- of schuifeffecten.
  • Parallaxeffect als uw achtergrond, apps en meldingen die enigszins worden verplaatst of verschoven wanneer u uw apparaat kantelt, zijn uitgeschakeld.
  • Animatie en effecten in bepaalde apps worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld weeranimaties in de Weer-app.

Wanneer het automatisch afspelen van berichteffecten is ingeschakeld, worden balloneffecten en effecten op het volledige scherm automatisch uitgeschakeld. U kunt deze functie uitschakelen en het effect automatisch afspelen. Tik op onder het bericht.

Als u een iPad Pro (10,5-inch) of iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) hebt, leert u hoe u beeldsnelheid van uw beeldscherm beperkt.