Over de OS X Server v2.2.1-update

Lees hier meer over de OS X Server v2.2.1-update.

Deze software werkt OS X Server v2.0, v2.1, v2.1.1 of v2.2 bij naar v2.2.1 en wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Server. Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleeg je https://support.apple.com/HT1222.

Installatie

OS X Server v2.2.1 is beschikbaar in de Mac App Store. Deze update wordt weergegeven in het paneel 'Updates' als OS X Server (Mountain Lion) v2.0, v2.1, v2.1.1 of v2.2 is geïnstalleerd. Klik op de knop 'WERK BIJ' om deze update te installeren.

Tijdens de installatie zie je mogelijk het bericht 'De app Server is vervangen'. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server blijven tijdens de update behouden.

Nadat de installatie is voltooid, open je de app Server om de configuratie van de eerder geconfigureerde voorzieningen te voltooien.

Wat biedt deze update?

Deze update bevat onder andere de volgende verbeteringen:

Caching-voorziening

• Bevat een nieuwe functie, de Caching-voorziening, die het downloaden versnelt van software die door Apple via de Mac App Store wordt gedistribueerd. Zowel software-updates als gekochte apps uit de Mac App Store worden in de cache bewaard. Kies 'Server Help' in het menu 'Help' voor meer informatie over de Caching-voorziening.

• Voegt de sleutel ListenRangesOnly toe die serverbeheerders in staat stelt om het IP-adresbereik van het netwerk te beperken.

• Ondersteuning voor caching van apps en boeken die zijn gekocht via iTunes of iTunes voor Windows v11.0.2 of nieuwer.

De app Server

• Bevat een centrale interface voor certificaatbeheer.

• Verhelpt een configuratieprobleem met betrekking tot een SSL-fout.

• Bevat aanvullende oplossingen voor problemen met het bijwerken van Lion Server.

• Verhelpt een probleem waardoor de blacklistserver die door de Mail-voorziening wordt gebruikt mogelijk niet kon worden gewijzigd.

• Bevat algemene verbeteringen.

Adaptieve firewall

• Verhelpt een probleem waardoor een uitzondering optrad bij het gebruik van de hb_summary-tool.

Agenda-voorziening

• Verhelpt een probleem waardoor Agenda-uitnodigingen altijd in het Engels werden verzonden.

• Bevat algemene verbeteringen.

Mail-voorziening

• Verhelpt een probleem waardoor freshclam en clamav geen logbestanden verstrekten over bijgewerkte systemen.

• Verhelpt een probleem waardoor de harde limiet voor quota niet werd nageleefd.

• Verhelpt een probleem waardoor bepaalde instellingen niet werden bewaard bij het bijwerken van een eerdere versie van OS X Server.

Contacten-voorziening

• Verhelpt een probleem waardoor de voorziening onder bepaalde omstandigheden niet werd gestart wanneer de gegevensopslag zich niet op de standaardlocatie bevond.

• Voegt de mogelijkheid toe om te zoeken naar records die niet-Engelse tekens bevatten.

Berichten-voorziening

• Verhelpt een probleem waardoor de voorziening onder bepaalde omstandigheden niet werd gestart wanneer de gegevensopslag zich niet op de standaardlocatie bevond.

Profielbeheer

• Voegt de mogelijkheid toe om Active Directory-groepen te gebruiken met Profielbeheer.

• Voegt de mogelijkheid toe om apps te verwijderen die zijn geüpload naar Profielbeheer.

• Bevat prestatieverbeteringen en andere algemene verbeteringen.

Time Machine

• Voegt de mogelijkheid toe om bij te houden van welke computers een reservekopie is gemaakt, wanneer voor het laatst een reservekopie is gemaakt en hoe groot de reservekopie is.

Meer informatie

De DHCP-voorziening wordt mogelijk niet automatisch gestart na het bijwerken van een eerdere versie van OS X Server die is geconfigureerd om de DHCP-voorziening te gebruiken. Als dit gebeurt, open je de app Server en start je de voorziening handmatig.

Postgres-gegevens die nodig zijn voor voorzieningen worden door OS X Server v2.2 en v2.2.1 op een eigen locatie bewaard (standaard in '/Bibliotheek/Server/PostgreSQL For Server Services/Data'). Als je migreert van een eerdere versie van OS X Server naar v2.2 of v2.2.1, worden Postgres-gegevens van het systeem gemigreerd van '/Bibliotheek/Server/PostgreSQL/Data' naar '/Bibliotheek/Server/PostgreSQL For Server Services/Data'. Alle aangepaste inhoud die je mogelijk hebt aangemaakt in '/Bibliotheek/Server/PostgreSQL/Data' blijft daar staan na het bijwerken naar OS X Server v2.2 of v2.2.1. Als je toegang wilt tot deze gegevens, of als je OS X Server v2.2 of v2.2.1 voor het eerst installeert en nieuwe Postgres-gegevens wilt aanmaken, moet je de voorziening mogelijk starten met dit commando:

sudo serveradmin start postgres

Hiermee start je een apart Postgres-proces dat verschilt van het proces dat door de voorzieningen wordt gebruikt. Dit nieuwe Postgres-proces kan worden gebruikt om je eigen inhoud te leveren.