Audiotaal wijzigen voor iTunes Store-video's

U kunt de taal wijzigen van het audiospoor van een groot aantal films die verkrijgbaar zijn in iTunes Store.

Sommige films in de iTunes Store hebben audiosporen voor verschillende talen. Via de stappen in dit artikel kunt u nagaan of uw film meerdere audiosporen heeft en desgewenst een ander audiospoor kiezen.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

iPhone, iPad, iPod touch en iPod nano

Terwijl u een video bekijkt, tikt u op de spraakballon in het afspeelmenu onder in het scherm en opent u het menu 'Audio en ondertiteling'. (Tik op het scherm als het menu niet wordt weergegeven.) Als er extra audiosporen beschikbaar zijn, kunt u een andere taal kiezen.

Als u een apparaat met AirPlay gebruikt om uw film naar een Apple TV te streamen, kunt u de taal van het audiospoor op uw apparaat wijzigen terwijl u kijkt.

Mac of pc

Terwijl u een video bekijkt, klikt u op de spraakballon in het afspeelmenu onderaan in het iTunes-venster en opent u het menu 'Audio en ondertiteling'. (Plaats de aanwijzer onderaan in het venster als het menu niet wordt weergegeven.) Als er extra audiosporen beschikbaar zijn, kunt u een andere taal kiezen.

Als u een computer met AirPlay gebruikt om uw film naar een Apple TV te streamen, kunt u de taal van het audiospoor op uw computer wijzigen terwijl u kijkt.

Apple TV

Op de Apple TV 4K en de Apple TV (4e generatie), terwijl u een film bekijkt: veeg omlaag op de Apple TV Remote om het Info-menu te openen, veeg vervolgens naar rechts en selecteer 'Audio'. Als er extra audiosporen beschikbaar zijn, kunt u een andere taal kiezen.

Op de Apple TV (3e generatie en ouder), terwijl u een film bekijkt: houd de selectieknop ingedrukt op de Apple TV Remote en ga naar 'Audio'. Als er extra audiosporen beschikbaar zijn, kunt u een andere taal kiezen.

Audiotalen zoeken in de iTunes Store

Volg deze stappen om te controleren of er audiosporen in meerdere talen beschikbaar zijn in de iTunes Store:

1. Zoek naar een film in de iTunes Store en tik of klik erop.
  2. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina met productdetails over de film en kijk of u het gedeelte 'Talen' ziet.

Als er audiosporen in meerdere talen beschikbaar zijn, vindt u deze naast 'Extra'.

Als er alleen 'Ondertiteling' of 'CC' bij een taal wordt vermeld, heeft de film geen audiospoor in die taal, maar alleen ondertitels of bijschriften.

Meer informatie

Tv-programma's die u hebt gekocht in de iTunes Store, bevatten slechts één audiospoor. Als er een andere taal beschikbaar is, worden er twee verschillende versies van het tv-programma te koop aangeboden.

Lees hoe u ondertiteling of bijschriften inschakelt op verschillende apparaten via deze stappen: