Verbinding maken met Wi-Fi op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een apparaat verbindt met een Wi-Fi-netwerk, inclusief open, beveiligde en verborgen netwerken.

Verbinding maken met Wi-Fi-netwerken

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi en zorg ervoor dat Wi-Fi is ingeschakeld. Het apparaat zoekt beschikbare Wi-Fi-netwerken.
  2. Tik op de naam van het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u  naast het netwerk en  links boven in het scherm.

Verbinding maken met beveiligde Wi-Fi-netwerken

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi en zorg ervoor dat Wi-Fi is ingeschakeld. Tik vervolgens op de naam van het Wi-Fi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Bij de naam van een met een wachtwoord beveiligd netwerk verschijnt  .
  2. Voer het wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en tik op Verbind. Als geen verbinding wordt gemaakt, is het ingevoerde wachtwoord te kort.

Verbinding maken met verborgen Wi-Fi-netwerken

Aangezien verborgen netwerken niet in de lijst met beschikbare netwerken op het apparaat verschijnen, moet u de exacte naam weten van het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi en zorg ervoor dat Wi-Fi is ingeschakeld. Tik op Anders.
  2. Voer de exacte naam van het netwerk in en tik op Beveiliging.
  3. Kies een beveiligingstype. Niet alle verborgen netwerken zijn veilig. Raadpleeg indien nodig de netwerkbeheerder.
  4. Tik boven in het scherm op Ander netwerk om naar het vorige scherm te gaan.
  5. Voer het wachtwoord van het netwerk in het veld Wachtwoord in en tik op Verbind.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk, ziet u  naast het netwerk en  links boven in het scherm.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: