Launchpad op een Mac gebruiken

Launchpad helpt u bij het openen, zoeken en organiseren van uw apps.

Launchpad in macOS

Launchpad-symbool

Met Launchpad kunt u op de Mac eenvoudig apps zoeken en openen. U kunt uw apps zelfs ordenen en organiseren in mappen.

Scheidingslijn

Een app openen

Klik op het Launchpad-symbool in het Dock of knijp uw duim en drie vingers op het trackpad dicht. Klik vervolgens op een app om deze te openen.

U kunt ook de naam van een app typen om deze in Launchpad te vinden. Druk vervolgens op de Return-toets om de app te openen.

Als u Launchpad wilt sluiten zonder een app te openen, klikt u op de achtergrond of duwt u uw duim en drie vingers uiteen.

Apps organiseren

• Apps ordenen: sleep een app naar een nieuwe plek.
  • Een map aanmaken: sleep een app op een andere app.
  • Een map sluiten: klik buiten de map.
  • Een map hernoemen: open een map en klik op de naam. Voer vervolgens een nieuwe naam in.

Map openen in Launchpad

Een app toevoegen

Apps worden in Launchpad weergegeven wanneer u ze downloadt uit de Mac App Store.

Als u een app wilt toevoegen aan Launchpad die u buiten de Mac App Store hebt gedownload, kunt u deze app gewoon naar de map 'Programma's' verplaatsen.

Een app verwijderen

1. Klik op het Launchpad-symbool in het Dock of knijp uw duim en drie vingers op het trackpad dicht.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt.
  3. Klik op het symbool 'Verwijder' naast de app die u permanent en direct wilt verwijderen van uw Mac en klik vervolgens op 'Verwijder'.

Als u het symbool 'Verwijder' niet ziet naast de app die u wilt verwijderen, betekent dit dat de app niet uit de Mac App Store afkomstig is of dat deze nodig is voor uw Mac. Als u een app wilt verwijderen die niet afkomstig is uit de Mac App Store, verwijder de app dan uit de map 'Programma's' in Finder:

1. Als u de hoofdmap 'Programma's' wilt openen, kies dan 'Ga' > 'Programma's' in de menubalk.
  2. Als u de map 'Programma's' in de thuismap wilt openen, kies dan 'Ga' > 'Thuismap' en dubbelklik vervolgens op 'Programma's'.
  3. Selecteer de app die u van uw Mac wilt verwijderen.
  4. Sleep de app naar de prullenmand of kies 'Bestand' > 'Verplaats naar prullenmand'.