Launchpad gebruiken op de Mac

Launchpad helpt u bij het openen, zoeken en organiseren van uw apps.

Launchpad in macOS

Launchpad-symbool

Met Launchpad kunt u op de Mac eenvoudig apps zoeken en openen. U kunt uw apps zelfs ordenen en organiseren in mappen.

Een app openen

• Klik op het Launchpad-symbool in het Dock of knijp uw duim en drie vingers samen op het trackpad. Klik vervolgens op een app om deze te openen.
  • U kunt ook de naam van een app typen om deze in Launchpad te vinden. Druk vervolgens op de Return-toets om de app te openen.
  • Als u Launchpad wilt sluiten zonder een app te openen, klikt u op de achtergrond of duwt u uw duim en drie vingers uiteen.

Apps organiseren

• Apps ordenen: sleep een app naar een nieuwe plek.
  • Een map aanmaken: sleep een app op een andere app.
  • Een map sluiten: klik buiten de map.
  • De naam van een map wijzigen: open een map en klik op de naam. Voer vervolgens een nieuwe naam in.

Geopende map in Launchpad

Een app toevoegen of verwijderen

• Apps die u downloadt uit de App Store of die zijn meegeleverd met macOS, worden automatisch weergegeven in Launchpad. Als u een app uit een andere bron hebt gedownload, kunt u deze aan Launchpad toevoegen door de app te verplaatsen naar de map 'Programma's'.
  • Lees hier hoe u een app verwijdert van uw Mac, waardoor de app ook uit Launchpad wordt verwijderd.