Apple USB- of Thunderbolt-naar-Ethernet-adapters: eerste configuratie

Wanneer u een nieuwe Apple USB-Ethernet-adapter of Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter aansluit op een Mac, wordt u gevraagd of u dit apparaat wil gebruiken voor een nieuwe netwerkconfiguratie.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Volg de stappen hieronder om snel een internetverbinding te maken via een van deze adapters als u deze voor het eerst gebruikt met de Mac.

1. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Kies Netwerk.
  3. Sluit de Thunderbolt- of USB-Ethernet-adapter aan.
  4. Selecteer het apparaat.

5. Klik op de knop Pas toe terwijl de Apple USB-adapter of Apple Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter is geselecteerd. Hierdoor wordt de adapter automatisch geconfigureerd voor later gebruik met de Mac.

Opmerking: als de instellingen van de adapter niet worden bevestigd wanneer u de adapter voor het eerst aansluit, kunt u mogelijk geen verbinding maken met het internet. Koppel de adapter los en voer de bovenstaande stappen uit om dit probleem op te lossen.

Meer informatie

Wellicht moet u deze stappen opnieuw uitvoeren als u een andere adapter met de Mac gebruikt, een nieuwe Mac hebt waarmee u deze adapter nog niet hebt gebruikt of in sommige gevallen als u een migratie van een Mac naar een andere Mac hebt uitgevoerd en de gegevens van de netwerkconfiguratie (van de oude Mac) niet zijn behouden.