Als een mediabestand niet wordt geopend of afgespeeld op je Apple apparaat

Oudere of gespecialiseerde audio-, video- of afbeeldingsstructuren worden mogelijk niet ondersteund op je apparaat of vereisen mogelijk andere software.

Apple apps zoals Foto's, iMovie, Safari, Keynote en QuickTime Player werken met veel mediastructuren. Sommige apps hebben een voorkeur voor specifieke structuren, maar de meeste structuren werken in de meeste apps zonder aanvullende software. Oudere of gespecialiseerde structuren werken mogelijk niet zoals verwacht als je apparaat, het besturingssysteem of de app die je gebruikt om het bestand te bekijken of af te spelen, de structuur niet ondersteunt.

Installeer alle beschikbare Apple software-updates voor je apparaat, zoals updates voor je Mac of updates voor je iPhone of iPad. Als je na het bijwerken geen app hebt die de mediastructuur ondersteunt die door het bestand wordt gebruikt, zoek je op het internet of in de App Store naar een app die dat wel doet.

Je kunt zoeken op de naam van de structuur of op de bestandsnaamextensie. Deze extensie bestaat uit de letters die worden weergegeven aan het einde van de bestandsnaam, zoals .avi, .wmv of .mkv. Op een Mac kun je de structuur mogelijk identificeren door het bestand in de Finder te selecteren en vervolgens op Command-I te drukken om een informatievenster te openen. De structuur wordt soms aangegeven bij het label 'Soort', bijvoorbeeld 'Soort: Matroska-videobestand'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.