OS X Server (Mountain Lion): ontbrekende profielen en programma's installeren op iOS-apparaten in Profielbeheer

Lees hier hoe u ontbrekende configuratieprofielen op iOS-apparaten installeert met Profielbeheer in OS X Server (Mountain Lion).

In bepaalde gevallen kunnen configuratieprofielen en bijbehorende programma's ontbreken op iOS-apparaten. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de gebruiker de installatie van het programma annuleert wanneer het configuratieprofiel voor het eerst wordt verstuurd vanaf de Profielbeheer-server.

Deze ontbrekende profielen en programma's kunnen vanaf de server worden geïnstalleerd met behulp van Profielbeheer. Apparaten kunnen worden bijgewerkt per apparaat of apparaatgroep, of via koppeling met een gebruiker of een groep gebruikers.

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat, de apparaatgroep, de gebruiker of de groep die u wilt bijwerken.

2. Klik op de actieknop (tandwiel) en selecteer ‘Update-info’.

3. U ziet een lijst met apparaten die kunnen worden bijgewerkt. Klik op de knop ‘Update-info’ om door te gaan.

Naast het bijwerken van apparaatinformatie worden alle ontbrekende configuratieprofielen of bijhorende programma's geïnstalleerd.