iCloud-tabbladen configureren en gebruiken

iCloud houdt in Safari geopende tabbladen up-to-date op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac. Dat betekent dat je van het ene apparaat naar het andere kunt gaan en verder kunt browsen waar je gebleven was.

iCloud-tabbladen configureren

Voer deze stappen uit op alle apparaten waarop je tabbladen wilt delen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud'.

3. Zorg ervoor dat Safari is ingeschakeld onder 'Apps die iCloud gebruiken'. Mogelijk moet je op 'Toon alles' tikken om Safari te zien.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud'.

3. Klik om 'Safari' in te schakelen.

Een tabblad openen of sluiten vanaf een ander apparaat

ios-16-iphone-14-pro-safari-icloud-tabs

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Safari.

2. Tik op de knop 'Tabbladen''Tabbladen' en tik vervolgens op de knop 'Nieuw tabblad'knop 'Nieuw tabblad'.

3. Standaard bevat de startpagina een gedeelte met de tabbladen die op andere apparaten geopend zijn.

4. Tik op het tabblad dat je wilt openen.

5. Als je een tabblad vanaf een ander Apple apparaat wilt sluiten, houd je de link ingedrukt en kies je 'Sluit'.

Op een Mac

1. Open Safari.

2. Kies 'Toon startpagina' in het menu 'Bladwijzers' in de menubalk.

3. Standaard bevat de startpagina een gedeelte met de tabbladen die op andere apparaten geopend zijn.

4. Tik op het tabblad dat je wilt openen.

5. Om een tabblad op een ander Apple apparaat te sluiten, klik je met de Control-toets ingedrukt op het tabblad en kies je 'Sluit tabblad'.

macos-ventura-macbook-pro-safari-icloud-tabs

Tabbladgroepen gebruiken

Om je tabbladen geordend te houden en later gemakkelijk terug te vinden, kun je ze ordenen in tabbladgroepen. Nadat je een tabbladgroep hebt aangemaakt, kun je deze delen met anderen die ook iCloud gebruiken om samen te werken in Safari.

Lees hoe je je tabbladen ordent in tabbladgroepen

Lees hoe je een tabbladgroep deelt en samenwerkt in Safari

Als je iCloud-tabbladen niet kunt configureren of gebruiken

iCloud-tabbladen werkt met combinaties van apparaten met iOS 13 of iPadOS 13 of nieuwer en macOS Mojave 10.14.4 of nieuwer, of met combinaties van apparaten met iOS 12 of ouder en macOS Mojave 10.14.3 of ouder.