De prestatiemodus inschakelen voor macOS Server

De prestatiemodus wijzigt de systeemparameters van je Mac. Door deze wijzigingen wordt de hardware beter benut bij het uitvoeren van veeleisende serverprogramma's.

Dit artikel is alleen van toepassing op Mac-computers met een Intel-processor.

Als je veeleisende services moet uitvoeren op een Mac met macOS Server, kun je de prestatiemodus inschakelen om extra systeembronnen toe te wijzen voor het uitvoeren van serverprogramma's.

OS X El Capitan 10.11 en nieuwer

Als je de prestatiemodus wilt inschakelen in OS X El Capitan 10.11 en nieuwer, gebruik je het commando nvram om de NVRAM-variabele boot-args aan te passen. Als je het NVRAM opnieuw instelt, wordt deze instelling gewist.

Na het uitvoeren van dit commando wordt de waarde van de NVRAM-variabele boot-args weergegeven. Als je serverperfmode=1 ziet, dan is de prestatiemodus al ingeschakeld.

nvram boot-args

Als de prestatiemodus niet al is ingeschakeld, kun je deze inschakelen met de instelling serverperfmode=1 in de NVRAM-variabele boot-args, via dit commando:

sudo nvram boot-args="serverperfmode=1 $(nvram boot-args 2>/dev/null | cut -f 2-)"

Gebruik het volgende commando om de prestatiemodus uit te schakelen:

sudo nvram boot-args="$(nvram boot-args 2>/dev/null | sed -e $'s/boot-args\t//;s/serverperfmode=1//')"

Eerdere versies van macOS

Als je de prestatiemodus wilt inschakelen in OS X Mountain Lion, OS X Mavericks of OS X Yosemite, gebruik je het Terminal-commando 'serverinfo'.

Gebruik het volgende commando om de huidige modus op te vragen:

serverinfo --perfmode

De prestatiemodus inschakelen:

serverinfo --setperfmode 1

De prestatiemodus uitschakelen:

serverinfo --setperfmode 0

Na het in- of uitschakelen van de prestatiemodus moet het apparaat opnieuw worden opgestart.

Meer informatie

Als je ontwikkelaar bent en meer wilt weten over hoe de prestatiemodus je systeem kan optimaliseren voor serverspecifieke programma's, raadpleeg je de man page voor sysctl(3).