Uw mobiele data-abonnement overzetten op een andere iPad

Wanneer u een nieuwe iPad (Wi-Fi + Cellular) koopt, kunt u het data-abonnement overzetten vanaf uw vorige iPad naar uw nieuwe iPad.

Zoek eerst uit welke soort simkaart aanwezig is in uw oude en nieuwe iPad. Ga daarna naar het juiste onderstaande gedeelte.

Een abonnement overzetten van een iPad met ingebouwde Apple SIM naar een andere iPad

Deze iPad-modellen beschikken over een ingebouwde Apple SIM:1

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro 10,5-inch Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (9,7-inch) Wi-Fi + Cellular-model

Als het abonnement op uw vorige iPad een nanosimkaart gebruikt, volgt u deze stappen. Als zowel uw oude als uw nieuwe iPad een ingebouwde Apple SIM gebruikt, volgt u deze stappen:

1. Ga op de nieuwe iPad naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'.
  2. Als u de knop 'Zet over' ziet staan naast de gewenste aanbieder, tikt u op deze knop. Volg daarna de instructies om de service over te zetten. U moet mogelijk een aantal minuten wachten voordat de activering is voltooid.
  3. Als u de knop 'Zet over' niet ziet, of als u een abonnement niet kunt overzetten, moet u mogelijk contact opnemen met uw aanbieder.2

Een abonnement overzetten van een iPad met simkaart naar een andere iPad

De manier waarop u een abonnement kunt overzetten, is afhankelijk van de soort simkaart in elke iPad.

Als de simkaarten in beide iPads hetzelfde formaat hebben.

Als u een nanosimkaart of een microsimkaart in beide apparaten hebt, volgt u deze stappen:

1. Schakel beide apparaten uit. Doe dit door de sluimerknop ingedrukt te houden totdat de rode schuifbalk verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop.
  2. Gebruik de simkaartverwijdertool die is meegeleverd met uw iPad om de simkaarthouder van uw oude iPad te openen.
  3. Open de simkaarthouder van uw nieuwe iPad. Als er een simkaart in de simkaarthouder zit, verwijdert u deze.
  4. Plaats de simkaart van uw oude iPad in de simkaarthouder van de nieuwe iPad.
  5. Sluit de houder volledig en plaats deze terug in dezelfde positie (de houder past slechts in één richting).
  6. Schakel beide apparaten in.

Het kan een aantal minuten duren voordat de activering is voltooid.

Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van uw abonnement of als u een bedrijfsaccount of account met betaling achteraf gebruikt, neemt u contact op met uw aanbieder.2

Als de ene iPad een microsimkaart heeft en de andere een nanosimkaart

1. Neem contact op met uw aanbieder2 om een nieuwe nanosimkaart te krijgen voor uw nieuwe iPad.
  2. Schakel beide apparaten uit. Doe dit door de sluimerknop ingedrukt te houden totdat de rode schuifbalk verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop.
  3. Gebruik de simkaartverwijdertool die is meegeleverd met uw iPad om de simkaarthouder van uw oude iPad te openen.
  4. Open de simkaarthouder van uw nieuwe iPad. Als er een simkaart in de simkaarthouder zit, verwijdert u deze.
  5. Plaats de nieuwe simkaart in de simkaarthouder van uw nieuwe iPad.
  6. Sluit de houder volledig en in dezelfde richting waarin u deze hebt verwijderd. De kaart past maar op één manier.
  7. Schakel beide apparaten in.

Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van uw abonnement of als u een bedrijfsaccount of account met betaling achteraf gebruikt, neemt u contact op met uw aanbieder.2

Meer informatie

1. Met uitzondering van China.
  2. Uw iPad is onderhevig aan het beleid, mogelijk inclusief beperkingen op het overzetten van data-abonnementen, van uw draadloze aanbieder. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als u niet zeker weet welke aanbieder u moet bellen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op uw iPad of verwijdert u de simkaart en controleert u of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.